A 88 éves Vitray Tamás a vakcinában látja a kiutat

Vitray Tamás már várja, hogy rá kerüljön a sor és felvehesse a koronavírus elleni vakcinát.

Forrás: ripost.hu2021. 01. 09. 14:41
VITRAY Tams
Vitray Tamás senkit sem szeretne győzködni Fotó: Czimbal Gyula Forrás: MTI Fotó: Czimbal Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vitray Tamás senkit sem szeretne győzködni, hogy oltassa be magát a koronavírus ellen, csupán a saját álláspontját mondja el: ez a legmegbízhatóbb útja, hogy mielőbb helyreálljon a vírus előtti életformánk. A Kossuth-díjas újságíró-riporter már túl is van a regisztráción, így reményei szerint hamarosan sorra kerül. Bár nem küzd krónikus betegséggel, életkora miatt a veszélyeztetettek közé tartozik – írja a Ripost.

„Vártam a bejelentésre, nincs bennem sem kétely, sem bizalmatlanság e tekintetben. Ahogy megvolt a koronavírus ellen hatásos vakcina és amint lehetett, regisztráltam is. Arra jutottam, hogy teljesen biztonságosak azok a szérumok, amiket nemzetközi szakember kutatók engedélyeztek, így egy pillanatnyi bizalmatlanság sincs bennem. Ártani bizonyosan nem fognak” – kezdte a portálnak Vitray Tamás, aki nem csak a koronavírussal kapcsolatosan oltáspárti.

Vitray Tamás senkit sem szeretne győzködni
Fotó: MTI Fotó: Czimbal Gyula

„Tulajdonképpen miért is ne adatnám be magamnak a védőoltásokat? Mégis, mi lehet a legrosszabb forgatókönyv? Hogy nem hatásos, de meggyőződésem, hogy ártani nem fog egyik sem. Én minden évben beadatom az influenza elleni vakcinát is és jók a tapasztalataim. Mindazonáltal, viselem majd tovább a maszkot, de nem kell majd karanténban kuksolnom” – jelentette ki a televíziós szakember, aki bár nap mint nap találkozik a vírusszkeptikusok által terjesztett rémhírekkel, a helyén kezeli őket.

„Akkor tesszük a legjobbat önmagunkkal, ha rábízzuk magunkat a tudásra. Ilyenkor mindig megjelennek a „butaság jólértesültjei” és élvezik a zavart, amelyet keltenek. Az álhírek kárt okoznak, mindenkinek meg kell érteni, hogy ezeket a szérumokat értük és nem ellenük kísérletezték ki az arra legalkalmasabbak” – mondta Vitray Tamás.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.