A Croodék: Egy új kor került a mozis kasszasikerlista élére

A Croodék: egy új kor című animációs film vette át a kasszasikerlista vezetését a hétvégén Észak-Amerikában – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 15. 14:11
null
Mozis plakát a Croodék első részéhez. Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kőkorszakban játszódó családi filmre kicsivel több mint 2 millió dollárért (591 millió forintért) váltottak jegyet a nézők, ezzel teljes észak-amerikai bevétele már 49 millió dollár (14,5 milliárd forint). Az amerikai elnökök előtt tisztelgő hétfői ünnepnappal együtt azonban az iparági elemzők szerint a produkcióra 2,7 millió dollárért (798 millió forintért) kelnek el mozijegyek – írta a Variety.

A Warner Bros. életrajzi filmje, a Judas and the Black Messiah mozis bevétele vasárnapig szintén 2 millió dollár volt, a négynapos hétvége alatt 2,4 millió dolláros (709 millió forintos) jegyeladással számol a stúdió.

Mozis plakát a Croodék első részéhez.
Fotó: Flickr

A Fekete Párducok radikális polgárjogi szervezet fiatal vezetője, Fred Hampton meggyilkolásáról szóló produkciót a Warner a Wonder Woman 1984 és az Ördög a részletekben című filmjeihez hasonlóan egyszerre mutatta be a járvány alatt is nyitva tartó mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatásán.

Az Ördög a részletekben 1,9 millió dolláros (562 millió forintos) hétvégi jegybevételt ért el.

A Wonder Woman 1984 pedig 1,3 millió dolláros (384 millió forintos) jegyeladással már csaknem 42 millió dollárra (12,4 milliárd forintra) növelte mozis bevételeit.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Csók a mozivásznon és a kertmoziban

A Valentin-nap című film azért állta ki az idő próbáját, mert nem igazán a Valentin-napról szól. Illetve talán csak annyit mond erről az ünnepről, hogy lehet szeretni és lehet utálni, mindkettőre temérdek példa található a filmben, de az biztos, hogy egyáltalán nem baj, ha – akár egy ilyen nap kapcsán – gondolkodnak az emberek a szerelemről. Ebben a témában ugyanis kevés a kapaszkodó, de ha van is – például rengeteg szépirodalmi mű –, nem igazán alkalmazzuk a megszerzett tudást saját életünkre. Garry Marshall egy évtizede készült mozija el is mondja, hogy miért.

A filmben látunk időskori szerelmet, középkorú párt, fiatal felnőttek kapcsolatait, kamaszok fellángolását, és még a kisiskolások érzelmi ügyeibe is beleláthatunk az alkotásban. Megtudjuk, hogy már a kisiskolások „szerelme” is komoly ügy, illetve a filmrendező szerint akkor válik azzá, ha túl nagy jelentősége lesz, ami meg nem jó ebben a korban. Egy fiú ugyanis a tanár néninek adná a Bálint-napi csokrot, ami meg is történik, ám a tanárnő annyira szépen kezeli a helyzetet, hogy azt tanítani kellene. Ráirányítja ugyanis a fiú figyelmét arra a lányra, aki nemcsak nagyon várja azt a bizonyos csokrot, hanem még jól kijönnének is a fiúval, mindjárt kiderül, hogy több közös témájuk van. A fiú a tanárnőtől visszaveszi a csokrot, a korához illő leányzónak meg odaadja. A nézők pedig mosolyognak, és kezd körvonalazódni, hogy Garry Marshall miről is akar beszélni a filmjében.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.