A Dal 2021 színpadán: In Memoriam Bergendy

Páratlan módon emlékeznek meg a tavaly elhunyt Bergendy Istvánról A Dal 10. évadának első élő show-jában – írja közleményében az MTVA.

Forrás: MTVA Sajtó és Marketing Iroda2021. 01. 29. 15:10
null
Vincze Lilla Forrás: MTVA\Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton Vincze Lilla és Ember Márk előadásában a Liszt Ferenc-díjas zenész, Bergendy slágereiből hallhatnak összeállítást a dalválasztó nézői. Medveczky Balázs, A Dal 2021-nek otthont adó Duna Televízió csatornaigazgatója a műsorelem jelentőségéről akképpen fogalmazott, hogy

Magyarország egyetlen dalversenyének a szerzemények adják az esszenciáját. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy a hazai zenei élet legendás zeneszerzőjének munkássága előtt tisztelegjünk.”

Vincze Lilla A Dal 2021. Fotó: MTVAZih Zsolt

A jubileumi műsor zsűritagjának és A Dal 2020 döntősének közös produkciójában ismerős örökzöldek csendülnek fel, ezzel visszaidézve az énekes emlékét, hiszen

„A Dal nemcsak az újról szól, hanem azokról a nagy mesterekről és példaképekről is, akik valamennyi generáció számára óriási értéket jelentenek”

– vélekedik Vincze Lilla.

Az eMeRTon-díjas énekesnő elárulta, hogy a fellépést több okból is felemelőnek tartja:

„Bergendy Istvánhoz személyes kötődésem van: 1986-ban az Interpop Fesztiválon ő volt az első, aki gratulált nekem. Emellett egy olyan tehetséggel énekelhetek, aki már bizonyított ezen a színpadon.”

A tavalyi döntős vendégfellépőként való visszatérése még különlegesebbé teszi az első adást. Ember Márk 2020-ban a Tovább című szerzeményével a döntőig menetelt, a zsűri szavazatai alapján bekerült a legjobb 4 produkció közé – áll a közleményben.

„Versenyzőként nagyon izgultam, most még jobban – kezdte nevetve a fiatal zenész – főleg, hogy Vincze Lilla partnere lehetek, aki előző évben még az ítészem volt.

Ez egy őrülten jó érzés és megtiszteltetés, amit A Dalnak köszönhetek, ezért is tanácsolom a mostani mezőnynek, hogy bátran mutassák meg önmagukat és a zenéjüket az országnak, mert ez egy csodálatos lehetőség. Én megerősítést kaptam abban, hogy dolgom van a zenével és a dalszerzéssel.”

A Dal 2021 – január 30-tól hét héten át látható szombat esténként 19.35-tól a Duna Televízió műsorán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.