Ezek a hollywoodi sztárok legsötétebb családi titkai

A sztárok is csak emberek – tartja a mondás, de akad, aki családi körülményei, hányatott gyerekkora miatt hátrányból indulva tör magasra, hogy aztán a rivaldafény világítson rá múltjának sötét foltjára. Összegyűjtöttük az öt leghátborzongatóbb hollywoodi családi titkot – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 12. 10:49
NICHOLSON, Jack
Los Angeles, 2012. április 30. Jack NICHOLSON amerikai színész integet a lelátón a Los Angeles Lakers-Denver Nuggets mérkõzésen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, az NBA rájátszásának 2012. április 29-i játéknapján Los Angelesben. A Nyugati fõcsoport, negyeddöntõje elsõ mérkõzését a Lakers nyerte 103-88-ra. (MTI/EPA/Paul Buck) Fotó: PAUL BUCK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van olyan, akinek a nővéréről derült ki, hogy az anyja, mást az apja szoktatott rá a drogra és van, akinek a 20. század egyik leghíresebb bérgyilkosa az apja. Jönnek a legsötétebb múltú sztárok:

Woody Harrelson

A háromszoros Oscar-jelölt színész (Larry Flynt, a provokátor, A harcmező hírnökei, Három óriásplakát Ebbing határában) apja, Charles Voyde Harrelson azzal írta be a nevét az amerikai krimitörténetbe, hogy ő követte el a 20. század első megrendelt gyilkosságát egy szövetségi bíró, John H. Wood Jr ellen.

A bérgyilkos apát később az Egyesült Államok 35. elnöke, John Fitzgerald Kennedy elleni halálos merénylettel kapcsolatban is szóba hozták, miután a Wood bíró meggyilkolását megrendelő kábítószerkereskedő, Joseph Chagra azzal az információval igyekezett saját büntetését enyhíteni, hogy azt vallotta, Harrelson azzal dicsekedett neki, ő ölte meg Kennedy-t. De 2003-ban Chagra azt is állította: nem is a korábban más gyilkossági ügyben már 15 évre elítélt, de jó magaviselettel 5 év után szabadult Harrelson ölte meg Wood bírót – ekkor Woody Harrelson próbált apjának perújrafelvételt kijárni, sikertelenül.

Amiben az is közrejátszhatott, hogy a bérgyilkos apa (két másik társával) 1995-ben megpróbált megszökni az atlantai fegyházból. Ezután átszállították a maximális biztonságú illinois-i fegyházba, itt is halt meg 2007-ben, 68 évesen, szívinfarktusban – ugyanabban az évben, amikor fia eljátszotta a cinikus Carson Wells bérgyilkost a Coen fivérek Cormac McCarthy-adaptációjában, a Nem vénnek való vidék-ben.

Woody Harrelson amerikai színész Fotó: MTI/EPA/Claudio Onorati

Robert Downey Jr.

Az amerikai színész pályája elején jóformán önmagát alakította a Bret Easton Ellis regényéből készült Fagypont alatt-ban (1987, r.: Marek Kanievska): jó módú, drogfüggő, kontrollvesztett fiatalt. Nem sokkal azután, hogy a Chaplin (1993, r.: Richard Attenborough) címszerepéért Oscar-díjra jelölték, valamint elnyerte a BAFTA-díjat, majd a Rövidre vágva (1994, r.: Robert Altman) színészgárdájával együtt a Golden Globe-gálán és a velencei filmfesztiválon is elismerték tehetségét, nem annyira színészi játéka, sokkal inkább önpusztító életvitele miatt került címlapokra: 1996 és 2001 között több ízben állt bíróság előtt drogügyei miatt.

Függőségétől csak 2003-ban sikerült megszabadulnia, amikor pályafutása új lendületet vett, majd a Marvel-filmeknek köszönhetően igazi szupersztárrá vált.

Robert Downey Jr. amerikai színész Fotó: MTI/EPA/Andrew Gombert

Főleg ezután kezdett nyíltan beszélni arról, hogy nem csak első szerepeit köszönheti filmrendező apjának, Robert Downey Sr-nak, hanem drogfüggőségét is. Ötéves volt, amikor az apja aprócska szerepet bízott rá a Pound (1970) című szürreális komédiában, és hatéves, amikor kábítószerfüggő apja megismertette a marihuánával.

Bár az idősebb Downey később ezt megbánta, a fia tulajdonképpen miatta kezdett egyre veszélyesebb drogkarrierbe.

Amikor együtt drogoztunk, úgy éreztem, mintha az apám épp a szeretetét mutatná ki felém, az egyetlen módon, ahogy tudta – ecsetelte gyerekkori kábítószer-élményeinek hátterét, a bizarr érzelmi köteléket 2011-ben a People magazinnak Robert Downey Jr.

Jack Nicholson

A háromszoros Oscar-nyertes (Száll a kakukk fészkére, Becéző szavak, Lesz ez még így se) Jack Nicholson minden kétséget kizáróan az egyik legnagyobb élő hollywoodi színész. Egyik emlékezetes (ugyancsak Oscar-jelölt) szerepében, a Roman Polanski rendezte Kínai negyed-ben (1974) egy cinikus hekust, Jake Gittes magánnyomozót alakította, aki főleg házasságtörési ügyekkel foglalkozik – és legújabb, szövevényes ügyében rájön, hogy csinos megbízójának húga egyben a lánya is, mivel a nőt annak befolyásos apja 15 éves korában megerőszakolta.

Az élet furcsán rímelt a filmre: és nem csak azért, mert Polanskit 3 évvel később letartóztatták, mert a vádak szerint megerőszakolt egy 13 éves lányt Nicholson otthonában, hanem azért,

mert épp a kínai negyed bemutatásának évében derítették ki a Time magazin családkutatói, hogy Nicholson biológiai anyja tulajdonképpen a nővére.

Jack Nicholson amerikai színész Fotó: MTI/EPA/Paul Buck

Az addig testvérnek gondolt June Frances 18 éves volt, amikor lányanyaként 1937-ben életet adott fiának – és a nagyszülők elébe menve, hogy lányukat és unokájukat a kor szigorúbb erkölcsei miatt stigmatizálják, úgy döntöttek, saját gyerekükként nevelik fel a kis John Joseph Nicholsont.

Később a színész úgy emlékezett, a hír megdöbbentette, de nem viselte meg lelkileg – amiben az is szerepet játszhatott, hogy addigra már mind a korábban nővérének hitt biológiai anyja, mind az anyjaként tisztelt nagyanyja már halott volt (1963 és 1970).

A teljes cikket és a sztárok további titkait ITT érheti el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.