A járvány miatt előrehozták az Alter-Native filmfesztivált

Idén korábban, a megszokott novemberi időpont helyett szeptember 29. és október 3. között rendezik meg a marosvásárhelyi 29. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, amelyre elkezdődött a filmek nevezése – közölték a szervezők – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 03. 19. 16:24
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség (MADISZ) által szervezett fesztivált már tavaly is korábban rendezték meg a koronavírus-járvány miatt. Mivel nem tudható, hogy az idén miként alakul a járványhelyzet, és milyen szigorítások lesznek vagy maradnak érvényben az év második felében, a hagyományosnak számító november eleje helyett szeptember 29. és október 3. között tartják meg a fesztivált.

A tervek szerint a szemle visszatér a marosvásárhelyi Kultúrpalotába.

A kép illusztráció.
Fotó: Pexels

Ha a járványügyi intézkedések nem teszik lehetővé a filmfesztivál beltéri megszervezését, az elmúlt esztendőhöz hasonlóan a marosvásárhelyi Nyári Színház fog helyet adni a vetítéseknek, ezért tűzték ki a korábbi időpontot.

A filmek nevezése március 15-én elkezdődött, a szervezők augusztus 1-jéig fogadják a kisjátékfilmeket, animációkat, dokumentumfilmeket és kísérleti filmeket.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

A digitális Sundance Filmfesztivál hatalmas közönséget vonzott

Az online és mozis vetítésekkel megtartott fesztivált szervező Sundance Intézet hétfőn közzétett adatai szerint a január 28. és február 3. között lezajlott független filmmustra közönsége 2,7-szer nagyobb volt mint a korábbi, 11 napos, a utah-i Park Cityben zajló hagyományos fesztiválé általában.

A Sundance idei programját főként streamingközvetítéssel láthatták a nézők az egyesült államok 50 államában és 120 más országban. a fesztivál játékfilmjeit és rövidfilmjeit közvetítő online platformokon és televíziós applikációkon 251 331 megtekintést regisztráltak.

A Sundance szervezői szerint ez azt jelenti, hogy háztartásonként legalább két nézővel számolva több mint 500 ezren tekintették meg a mustra filmes programját. Mindezt úgy, hogy idén a szokásos 120 produkció helyett csak 73 alkotást láthatott a közönség, s azt is rövidebb időszak, hét nap alatt.

Tabitha Jackson, a fesztivál igazgatója máris jelezte, hogy a hibrid formátum sikere, és különösen a szélesebb közönség elérése miatt foglalkoznak a gondolattal, hogy ez lehetne az új norma.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.