A koreai banda albumai uralták a tavalyi zenei eladási listát

A héttagú sztárzenekar Map of the Soul:7 című korongja az első, a BE című lemeze a második helyen végzett a ranglistán.

Forrás: MTI2021. 03. 12. 12:43
null
Az együttes népszerűsége töretlen (A képen a dél-koreai BTS együttes fellép a New York-i Times Square-en szilveszter éjszakáján, 2019. december 31-én) Fotó: Angel Colmenares Forrás: MTI/EPA/Angel Colmenares
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BTS dél-koreai fiúkból álló banda két albuma szerezte meg az első két helyet a nemzetközi hanglemezipari szövetség (IFPI) 2020-as globális lemezeladási listáján.

A héttagú sztárzenekar Map of the Soul:7 című korongja az első, a BE (Deluxe Edition) című lemeze a második helyen végzett a ranglistán.

A dobogó harmadik helyét Jonedzu Kensi japán énekes-dalszerző Stray Sheep című albuma szerezte meg, negyedikként az amerikai Taylor Swift Folklore című lemeze végzett.

„A koreai banda teljesítménye példa nélküli, és jól mutatja, hogy a zenéjük milyen elképesztő vonzerővel bír világszerte”

– mondta Frances Moore, a zeneipari szervezet elnöke.

Az együttes népszerűsége töretlen (A képen a dél-koreai BTS együttes fellép a New York-i Times Square-en szilveszter éjszakáján, 2019. december 31-én)
Fotó: MTI/EPA/Angel Colmenares

A globális lista, amelyet a fizikai eladások és digitális letöltések alapján állítanak össze, egy héttel azután jelent meg, hogy az IFPI a BTS-nek ítélte oda a 2020-as év legnépszerűbb előadójának járó Global Recording Artist of the Year díját.

A hatalmas rajongótáborral rendelkező BTS-t decemberben a Time magazin az év előadójának választotta.

A bandát novemberben Grammy-díjra is jelölték a Dynamite című slágerért, amellyel az első koreai popegyüttesként sikerült az amerikai Billboard Hot 100 slágerlista első helyére kerülnie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.