A nemzetközi sztármodell is szurkolt a Fradinak

Exkluzív interjú korunk egyik ismert – ha nem a legismertebb – magyar emberével, Palvin Barbarával.

Forrás: nemzetisport.hu2021. 01. 11. 9:14
Palvin Barbara
Palvin Barbara érkezik a Joker című versenyfilm bemutatójára a 76. Velencei Filmfesztiválon 2019. augusztus 31-én Fotó: Ettore Ferrari Forrás: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Képes Sport exkluzív interjúja korunk legismertebb magyar emberével, a sztármodell Palvin Barbarával, akiről kiderül, miként tartja formában magát, mit szokott főzni Amerikában, hogy megtanult japánul és baseballmeccsre vágyik.

– A saját nevén lett világsztár, mint Barbara Palvin, még csak nem is becézett formában. Nem fordult elő, hogy megpróbálták rávenni, válasszon másik nevet, egy művésznevet vagy ilyesmi? 

– Nem, szerencsére sohasem kérték tőlem, hogy válasszak másik nevet.

– Még annál is fiatalabban lett profi modell, mint ahogy a legtehetségesebb sportolók bekerülnek a felnőttek közé. Hogyan lehet szinte gyerekként feldolgozni az ismertséget, a sikert, és minek tulajdonítja, hogy folyamatosan ívelt felfelé a karrierje? Ki segített, ki volt a támasza a kezdetekkor?

– Tizenhárom éves voltam, amikor megtalált az anyaügynökségem, az Icon Model Manage­ment. Velük kezdtem el a közös munkát. Tizenhat éves koromig Japánban dolgoztam. Az a három esztendő éppen elég volt arra, hogy megtanuljam az alapokat, kialakuljon a személyiségem, tapasztaltabb legyek, így ezután már bizonytalanság nélkül tudtam elindulni a nagy divatfővárosokba, mint amilyen Milánó vagy Párizs. Anyukám végig velem volt, ő volt a legfontosabb támaszom azokban az években. Biztos és szerető családom van, sokat tanultam a szeretteimtől, rengeteget köszönhetek nekik. Tudatosan építettük a karrieremet az ügynökségeimmel, ugyanakkor úgy érzem, a mai napig ugyanaz a lány vagyok, mint amikor elkezdtem a modellkedést, tizennégy éve.

– Amikor felfedezték, már beszélt angolul? Egyáltalán milyen módszerrel, hogyan tanult meg annyira jól angolul, hogy műsorvezetőnek is felkérik? Más idegen nyelven is beszél?

– Az iskolában tanultam angolul, de amikor Japánba utaztam, nemigen tudtam használni a nyelvet, igaz, a japánok sem. Mivel mindig a saját nyelvükön beszéltek hozzám, és kezdtem megérteni, amit mondanak, leginkább japánul kommunikáltam akkoriban. Nagyon sokat felejtettem az évek alatt, de nem olyan régen voltam Tokióban, és sok minden visszajött. Majdnem másfél évtizede megállás nélkül utazom, ebben az időszakban szinte csak külföldön voltam, így elég könnyű volt megtanulnom az angol nyelvet magasabb szinten. Az elmúlt két évben főként Amerikában éltem, így nagy lehetőséget kaptam, hogy finomítsam az angolom. Németül is tanultam sokáig, meg is értem a nyelvet, de sajnos beszélni már nem nagyon tudok.

– Azt olvastam, hogy gyerekkorában kimondottan érdekelte a foci, a labdarúgás. Igaz ez?

– Mindig is fiúsabb lánynak tartottam magam, aki szeret horgászni, focizni és érdeklik az autók. Gyerekkoromban könnyebben barátkoztam fiúkkal, ők mindig fociztak iskola után, én pedig csatlakoztam. Emellett apukám is nagy focirajongó, mindig együtt néztük a meccseket.

– Megmaradt a futball szeretete? Van kedvenc csapata, játékosa? Magyar vonatkozású meccset látott mostanában?

– Nincs kedvenc focicsapatom, de bármilyen meccset szívesen megnézek apukámmal vagy a barátaimmal. Az elmúlt hónapokban végigkövettem a Fradi mérkőzéseit a Barcelona, a Juventus és a Kijev ellen. Ki is mentem volna a mérkőzésekre, de a vírushelyzet miatt és a biztonság érdekében inkább otthonról néztem meg.

– Nyilvánvaló, hogy topmodellként muszáj magát formában tartania. Van különleges, saját módszere? Edzőterem? Futás? Esetleg valamilyen speciális étrend, diéta?

– Amikor van rá lehetőségem, edzőterembe járok. Általában személyi edzővel gyakorlok, aki mindig szól, ha valamit rosszul csinálok. Sok jó tanáccsal látnak el az edzőim, így hatékonyabbak az edzéseim, mintha egyedül kísérleteznék. Nem szeretek különböző diétákat követni, inkább csak tudatosan figyelek arra, hogy minél több zöldséget is egyek és nagyon sok vizet igyak, amellett, hogy mértékkel fogyasztok mindent, amit szeretek. Ez sokat változtatott az alakomon is. Régen nem szerettem a zöldséget, de idővel minden újhoz hozzá lehet szokni.

Palvin Barbara érkezik a Joker című versenyfilm bemutatójára a 76. Velencei Filmfesztiválon 2019. augusztus 31-én
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

– Beszélik, hogy a párja, Dylan Sprouse megismerkedett már néhány magyaros étellel és kedveli őket. Főznek együtt? Elviszi őt valamikor egy igazi, magyaros disznóvágásra?

– Dylan imádja a magyar konyhát. Zsíroskenyér, csirkepaprikás... Bármi jöhet! Sok magyaros ételt szoktam főzni neki Amerikában is. Igen, éppen nemrégen vittem el élete első disznóvágására, és mondhatom, remekül érezte magát!

– Mi hiányzik a legjobban Magyarországból, amikor távol van?

– A családom és a barátaim. Nagyon szoros kapcsolatom van velük, mindennap beszélünk, tudunk egymásról mindent. Amikor van rá lehetőségem, hazajövök és meglátogatom őket.

– Hosszú távon New Yorkban képzelik el az életüket?

– Egyelőre Amerikában fogunk élni és dolgozni, a többi a jövő zenéje.

– Amerikában járnak sporteseményre? A „major” ligák közül melyiket kedveli?

– Sikerült már a barátaimmal megnéznünk egy igazi NBA-kosárlabdameccset Amerikában. Óriási élmény volt! Dylan nem egy nagy sportrajongó, de szeretnénk jövőre eljutni egy baseballmeccsre, ha lesz rá lehetőségünk. Dylan inkább a küzdősportokat szereti, például az MMA-t, amit otthon is rendszeresen nézünk, azóta ezt a sportágat is követem.

A teljes interjú ITT érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.