A női előadók domináltak a Brit Awards díjátadóján

Dua Lipa a legjobb női előadó és a legjobb album díját kapta meg az estén.

Forrás: MTI2021. 05. 12. 14:41
Lipa, Dua
Dua Lipa lett a Brit Awards nagy nyertese Fotó: Etienne Laurent Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női előadók domináltak a Brit Awards londoni O2 Arénában megrendezett díjátadó ceremóniáján.

Ez volt a legnagyobb közönségszámú élőzenei esemény az Egyesült Királyságban 2020 márciusa óta, amikor a koronavírus-világjárvány miatti korlátozásokat bevezették. A zenei gálát a pandémia utáni nyitás jegyében a brit kormány kísérleti programjában négyezer fős közönség részvételével tartották meg. 2500 ajándékjeggyel a londoni körzetben a pandémia alatt kulcsszerepet játszó dolgozók jutottak be az arénába.

Dua Lipa a legjobb női előadó és a legjobb album díját kapta meg az estén. Első megszólalását arra használta fel, hogy fizetésemelést kérjen a brit egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozóinak, második köszönőbeszédében pedig bátorságáért posztumusz díjat kért a húszéves Folajimi Olubunmi-Adewolének, aki a közelmúltban halt meg, mikor beugrott a Temzébe, hogy kimentsen egy nőt.

Dua Lipa lett a Brit Awards nagy nyertese
Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

A Little Mix történelmet írt: az első női banda lett, amely elnyerte a legjobb brit együttes díját. Az elismerés átvételekor a zeneiparban tapasztalható „szexizmusra és a sokszínűség hiányára” hívták fel a figyelmet.

Taylor Swift a globális ikon díjat vehette át, és ezzel szintén ő lett az első nő, akinek ezt az elismerést megszavazták. Korábban mások mellett Elton John és David Bowie nyerte el ezt az elismerést.

Az est fellépői között szerepelt a rapper Headie One, aki Ain't It Different című számát adta elő, de azúttal kicsit átdolgozva, aktuális üzenetekkel kiegészítve.

A Coldplaytől a Higher Power című új számot láthatta a közönség. A produkciót, amelyben hologramtáncosok szerepeltek és tűzijáték is volt, a Temzén vették fel.

Billie Eilish kapta a legjobb nemzetközi női előadó díját. Harry Styles a Watermelon Sugar című számmal győzött, J Hus pedig a legjobb férfi előadó díját vitte el.

A gála közönsége nem viselt maszkot és nem tartott távolságot, de a belépéshez negatív teszteredményre volt szükségük.

Tom Cruise visszaadja Golden Globe-díjait

Tom Cruise visszaadja Golden Globe-díjait, tiltakozásul a díjat odaítélő szervezet tagsága ellen – írta a The Guardian online kiadása.

A filmsztár három Golden Globe-ot kapott, a drámai alkotásban nyújtott legjobb főszereplőnek járó elismerést a Született július 4-énért és a Jerry Maguire-ért, a Magnóliában a legjobb mellékszereplő eljátszásáért tüntették ki.

A Golden Globe-díjakat odaítélő Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) az utóbbi hónapokban bírálatok kereszttüzébe került diszkriminatív gyakorlata és etikai problémák miatt, köztük azért, mert ajándékokat fogadott el különböző iparági szereplőktől.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.