A Stranger Things sztárja nem tudott olvasni, kirúgták

Maya Hawke sokáig küzdött a diszlexiával, és a mai napig is nehezen megy neki az olvasás.

Forrás: MW2020. 09. 08. 13:26
Wolfhard, Finn; Matarazzo, Gaten; Brown, Millie Bobby; Schapp, Noah; McLaughlin, Caleb
Los Angeles, 2017. január 30. Finn Wolfhard kanadai, Gaten Matarazzo amerikai, Millie Bobby Brown angol, Noah Schapp amerikai és Caleb McLaughlin amerikai (b-j) színészek a sajtószobában tartott fotózáson, miután a Stranger Things címû sorozat színészeiként elnyerték a drámai tévéjáték-sorozatok legjobb szereplõgárdájának odaítélt kitüntetést az amerikai film- és televíziós színészek céhe, a SAG 23. díjkiosztó ünnepségén a Los Angeles-i Shrine Auditorium és Kiállítási Csarnokban 2017. január 29-én. (MTI/EPA/Paul Buck) Fotó: PAUL BUCK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 22 éves Maya Hawke igazi színészcsalád sarja, szülei ugyanis nem mások, mint Uma Thurman és Ethan Hawke. Maya is örökölte tehetségüket, aki olyan produkciókban szerepelt eddig, mint a Kisasszonyok sorozat vagy a Stranger Things harmadik évada. Most pedig a zeneiparban is kipróbálja magát – írja a BEOL.hu

Azonban az ő élete sem fenékig tejfel, komoly megpróbáltatások érték és érik a mai napig is, most a National People Radionak diszlexiájáról nyilatkozott frissen debütáló zenei albuma, a Blush kapcsán:

„Kirúgtak az iskolából, amiért nem tudtam olvasni. Speciális iskolába írattak, ahova tanulási képességzavarral élők járnak. Sokáig tartott, míg megtanultam olvasni, és még mindig nehezen megy”.

Fotó: MTI/EPA/ANSA

A fiatal tehetség ma már áldásnak érzi a diszlexiát, ami miatt sokkal kreatívabb személlyé fejlődött. Maya szerint ebben szüleinek is nagyon nagy szerepük volt, akiknek a tanácsaira ma is mindig hallgat.

„Mindkettejük hasonló sikereket könyvelhet el, de a szakmán belül mégis nagyon különbözőek a tapasztalataik.

Azt hiszem ez a legnagyobb előnyöm, hogy ismerem a buktatókat és a jó dolgokat, így talán elkerülhetem azokat a mellényúlásokat, amiket a fiatal színészek el szoktak követni.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.