Bárki licitálhat David Hasselhoff legendás autójára

A színész elárverezi a Knight Rider című televíziós sorozatból ismert, KITT nevet viselő autóját.

Forrás: metropol.hu2021. 01. 05. 13:22
Hasselhoff, David
David Hasselhoff amerikai színész-énekes fellép a Deutsche Telekom német távközlési vállalat bonni kampányrendezvényén 2018. március 6-án Fotó: SASCHA STEINBACH Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Hasselhoff elárverezi a Knight Rider című televíziós sorozatból ismert, KITT nevet viselő autóját. A színész saját modellje a becslések szerint 175-300 ezer dollárt (50-88 millió forintot) érhet új tulajdonosának – írja a Metropol.

A Live Auctioneers honlap árverésén a kultuszautó mellett a Baywatch című film relikviáira is licitálhatnak az érdeklődők, emellett megvásárolható többek között a Hasselhoff által a SpongyaBob: Spongya szökésben című filmben viselt fürdőnadrág. 8500 dollárért (2,5 millió forintért) pedig el lehet költeni egy ebédet vagy vacsorát a színésszel.

David Hasselhoff amerikai színész-énekes fellép a Deutsche Telekom német távközlési vállalat bonni kampányrendezvényén 2018. március 6-án
Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A 68 éves színész a Twitteren közölt videóüzenetben nyitotta meg az aukciót.

A Live Auctioneers közlése szerint amennyiben a KITT-ért a becsült összegnél 25 százalékkal többet fizetnek, a színész személyesen szállítja ki a járművet.

David Hasselhoff a Knight Rider és a Baywatch című sorozatokkal vált világszerte ismertté.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

A Maximilian Schell személyes tárgyainak árveréséről szóló cikket pedig ITT olvashatja el.

Új rekord született az egyik patinás jótékonysági borárverésen

A 160. Hospices de Beaune karitatív borárverésen egy névtelenséget kérő kínai vevő ajánlotta meg vasárnap a korábbi rekordot kereken 300 ezer euróval meghaladó árat a vezértételért, egy 228 liter bort tartalmazó hordóért. Az új csúcs literenként 3421 eurós (1,2 millió forintos), palackonként 2708 eurós (975 ezer forint) árat jelent.

Az árverés bevételét teljes egészében a koronavírusos betegek életéért küzdő egészségügyi dolgozóknak ajánlják fel.

A korábbi, 480 ezer eurós rekord 2015-ban született, az azt megelőző – 400 ezer eurós – pedig 2010-ben.

A Hospices de Beaune jótékonysági borárverést hagyományosan november közepén tartják, az idei rendezvény megtartását előbb felfüggesztették, majd újra engedélyezték, végül december 13-ra halasztották.

A járványügyi előírások betartása céljából a korábbi 600 helyett idén csak 171 érdeklődő licitálhatott a helyszínen, a beaune-i vásárcsarnokban, a többiek online, telefonon vagy meghatalmazott útján vehettek részt az árverésen. A legdrágább tételt megvásárló kínai vevő is a Bichot kereskedőházon, az árverés hagyományosan első vásárlóján keresztül licitált.

Az borárverésen összesen 12,7 millió euró (4,5 milliárd forint) értékben keltek el márkás burgundi borok.

A Hospices de Beaune jótékonysági szervezetet 1442-ben alapította Nicolas Rolin, III. Fülöp burgundi herceg kancellárja a tartomány egy kisvárosában, Beaune-ban. A borárverés a burgundi borok legnevesebb aukciójává nőtte ki magát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.