Barta Sylvia futással nyerte vissza a kondicióját betegsége után + videó

Hónapokon keresztül küzdött az életéért Barta Sylvia tavaly tavasszal, amikor elkapta a koronavírust. A TV2 időjósa azóta teljesen felépült a betegségből, de a futás is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy visszakapja régi önmagát – írja a Bors.

Forrás: borsonline.hu - mediaworks2021. 05. 22. 20:11
null
próba Forrás: Ripost
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Városligeti Futókör két kilométeres rekortán pályáját a decemberi átadás óta rendszeresen használja Barta Sylvia, aki gyakran fut a Liget Budapest Projekt keretében megújuló Városligetben. A TV2 időjósa a Borsnak árulta el, hogy a koronavírusból való felépülésében is sokat segített a futás.

Mint ismert, Sylvia autoimmun-betegként a poklok poklát járta meg tavaly tavasszal, miután elkapta a koronavírust. Heteken keresztül az ágyat nyomta, nagyon legyengült, se enni, se inni nem tudott. Sokszor úgy hitte, nem épül fel a betegségből. Ezután hónapokig szenvedett a poszt-covid tünetektől, mára azonban boldogan számolt be róla: teljesen felépült.

– Ez a pálya a futók álma. A koronavírus utáni felépülésem során nagyon-nagyon nehezen viseltem az emelkedőket, még gyalogosan is, nemhogy futva vagy kocogva. Itt pedig végig sík terepen lehet futni

– mondta a lapnak Barta Sylvia.

Bár azt mondják, a futáshoz nem kell más, csak egy futócipő, azért ha az ember rendszeresen fut, a rossz talaj tönkreteszi az ízületeit. Ez viszont speciális borítású pálya, olyan mintha gumiszőnyegen futnánk. Nem kell cipelni a kulacsomat sem, mert van több kút is, amit teljes biztonsággal lehet használni. Este pedig ki van világítva a pálya, így munka után, hazafelé is meg tudok állni, hogy fussak egy-két kört. Itt teljes biztonságban érzem magam.

Sylvia hozzátette, a súlyos fertőzés után hosszú heteknek kellett eltelnie ahhoz, hogy újra hódolhasson szenvedélyének, a sportnak. Szigorú orvosi felügyelet mellett, fokozatosan kezdett el edzeni.

– Először az egyre nagyobb séták, majd a lassú kocogás, és aztán fokozatosan a futás tempójának növelése segített, hogy újra visszanyerjem a régi kondíciómat. Óvatosan terheltem a szívemet, tüdőmet. De nem feszegettem a határaimat, hiszen komoly betegségből épültem fel

– mondta.

Bár a TV2 időjósa papíron felépült a koronavírusból, még hónapokkal később is szenvedett a súlyos szövődményektől. Hangulatingadozásai voltak, fáradékonysággal küzdött, szó szerint beleőszült a betegségbe.

Fotó: Ripost

– Nagyon sok idő telt el, mire elmúltak ezek a tünetek. Tavaly március, áprilisban voltam beteg. Májusra kaptam meg a papírt, hogy egészséges vagyok, ugyanakkor nagyon fáradékony voltam, levert, és nem is tudtam futni. Innentől fokozatosan szoktattam magam az élethez, a hétköznapi teendőkhöz, hiszen a zuhanyzás is nehezen ment, egy bevásárlás is komoly kihívás volt számomra. Egy év távlatában elmondhatom, hogy ez már a múlt, visszatért a régi kondícióm – örvendezett Barta Sylvia.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.