Beatles-relikviákból rendez árverést a Sotheby's

A tételek az angol együttes pályafutásának teljes időszakát felölelik.

Forrás: MW2020. 09. 26. 9:24
McCARTNEY, Paul
Madrid, 2016. június 3. Paul McCartney angol énekes-dalszerzõ, a legendás egykori Beatles brit zenekar gitárosa (b2) a One on one címû turnéjának a madridi Vicente Calderon stadionban adott koncertjén 2016. június 2-án. (MTI/EPA/J. P. Gandul) Fotó: J. P. GANDUL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Beatles feloszlásának 50. évfordulója alkalmából online árverést rendez szeptember utolsó hetében az együttes relikviáiból a Sotheby’s aukciósház.

A tételek az angol együttes pályafutásának teljes időszakát felölelik, kezdve első, aláírt kislemezükkel, az 1962-ben kiadott Love Me Do egy példányával, amelynek értékét 15-20 ezer fontra becsülik a szakértők.

Lennon fia vezeti az apjáról szóló évfordulós műsort

Sean Ono Lennon, John Lennon kisebbik fia vezeti a néhai Beatles-tag születésének 80. évfordulójára emlékező kétrészes rádiós showműsort a Radio 2 brit csatornán.

Licitálni lehet John Lennon jellegzetes szemüvegeinek egyikére, amely a várakozások szerint akár 30-40 ezer fontért is elkelhet a Sotheby’s aukcióján, vagy arra az iskolai papírlapra, amelyen feljegyezték, ha rosszul viselkedett az iskolában.

Egy 1966-ban készült Cartier óra is szerepel a tételek között, amely Brian Epsteiné, a banda menedzseréé volt, és akinek 1967-ben bekövetkezett halálát kulcstényezőnek tartják poptörténészek a liverpooli együttes felbomlásában.

Húsz év óta először jelenik meg újra hivatalos Beatles-könyv

Húsz év óta először jelenik meg újra Beatles-könyv jövő év augusztusában Nagy-Britanniában. A The Beatles: Get Back című kötet az együttes utolsó albuma, a Let It Be történetét meséli el.

A könyv alapját a banda stúdiófelvételei alatt rögzített mintegy 120 órányi anyag képezi. A kötet megjelenésével párhuzamosan fogják vetíteni Nagy-Britanniában Peter Jackson dokumentumfilmjét, amely ugyancsak a The Beatles: Get Back címen kerül a mozikba – adta hírül szerdán a The Guardian brit napilap honlapja.

A könyv 1969 januárját idézi fel, amikor a Beatles egy televíziós fellépés anyagát vette fel a stúdióban. A felvett számokat 1970 májusában a Let It Be című lemezen adták ki, egy hónappal azután, hogy Paul McCartney kilépett az együttesből. Előtte, 1969 szeptemberében jelent meg az Abbey Road című albumuk. A banda 1969. január 30-án adta utolsó élő koncertjét a londoni Apple Corps-székház tetején.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.