Bodrogi Gyula immár teljesen védett a koronavírussal szemben

Bodrogi Gyula mostanában gyakori vendég a szentendrei lőtéren, ahol igyekszik formába hozni magát, hiszen alig három hét múlva indul az idei első igazi vadászidény. A Nemzet Színésze már fellélegezhet, hiszen két hete megkapta a koronavírus elleni vakcina második adagját is, ezzel pedig gyakorlatilag védetté vált a fertőzéssel szemben – írja online felületén a Ripost.

Forrás: RIPOST.HU - MEDIAWORKS2021. 03. 24. 17:04
null
Újra puskát ragadhat a koronavírussal szemben már védett legendás színész Forrás: Markovics Gábor/Ripost - Mediaworks
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bodrogi Gyula már fellélegezhet, hiszen két hete megkapta a koronavírus elleni vakcina második adagját is. Ezzel gyakorlatilag védetté vált a fertőzéssel szemben. A színművész így már nyugodtan készülhet az első vadászidényre, ami hamarosan kezdetét veszi.

„Meghívásom már van...”

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész évtizedek óta hódol szenvedélyének, a vadászatnak.

A világjárvány miatt azonban jó ideje nem járhatta az erdőket vadak után kutatva. Most viszont hamarosan újra eljön számára az idő, hogy fegyvert ragadjon és bevesse magát a sűrűbe.

„Két dolog hiányzik már nagyon az életemből. Az egyik nyilván a színpad, a másik pedig a vadászat. Sajnos azt még nem tudhatjuk, hogy mikor nyithatnak ki újra a színházak, de azt már tudom, hogy mikor mehetek vadászni.

Mivel már a második oltást is megkaptam, így április 15-én az őzbakidény kezdetével már indulhatok is az erdőbe. Meghívásom már van is, így csak az egyéb elfoglaltságaimon múlik, hogy részt veszek-e az első eseményen”

– mondta a Ripostnak Bodrogi Gyula.

„Gyakorlat teszi a mestert...”

A színész ugyanakkor már elővette a vadászfegyverét és gyakorolni kezdett, hiszen hiába az évtizedes rutin, a gyakorlás sosem árt. „Szentendrére járok a lőtérre, ahol nemrég voltam is, hogy leellenőrizzem a fegyveremet. Ilyenkor megnézem, hogy nem mozdult-e el például az irányzék, vagy a távcső. Próbalövéseket végeztem, hiszen a gyakorlás teszi a mestert ebben a sportban is. Egyébként a fegyverek rendszeres gondoskodást igényelnek. Gyakran elő kell venni őket és át kell őket tisztogatni, illetve olajozni” – mesélte a legendás színész, aki számára nem az a pillanat okoz igazi örömöt, amikor lelövi a vadat.

Újra puskát ragadhat a koronavírussal szemben már védett legendás színész
Fotó: Markovics Gábor/Ripost – Mediaworks

„Természetesen tény, hogy a vadászat lényege maga a vad lelövése, de higgyék el nekem, nem ez az igazi örömforrás a dologban. Sokkal fontosabb az az idő, amíg az ember a természetben, szinte beleolvadva az erdő csendjébe, befelé figyel. Csodálatos érzés, ahogy körülveszi az embert a nyugalom, ami sehol máshol nem megtapasztalható”- tette hozzá Bodrogi.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.