Clint Eastwood új filmjét októberben mutatják be

Clint Eastwood Cry Macho című új filmjét októberben mutatják be Észak-Amerikában a mozik – jelentette be a Warner Bros. filmstúdió.

Forrás: MTI2021. 03. 23. 15:15
EASTWOOD, Clint
Clint Eastwood Cry Macho című új filmjét októberben mutatják be Észak-Amerikában a mozik Fotó: NINA PROMMER Forrás: MTI/EPA/Nina Prommer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 90 éves rendező-színész új westernje N. Richard Nash 1975-ben megjelent regénye nyomán született. Eastwood az egyik főszereplője a produkciónak, amelyben Eduardo Minett és Dwight Yoakam is játszik. A forgatókönyvet a Variety.com cikke szerint Nash és Nick Schenk írta.

Az 1978-ban játszódó történetben Eastwood egykori rodeósztárt és lótenyésztőt alakít, akit egy korábbi főnöke azzal bíz meg, hogy vigye haza hozzá a fiát, akinek anyja alkoholista. A Mexikóból Texason átutazó párosnak számos váratlan kalandban van része, és közben nemcsak a fiú tanul sokat a tapasztalt lovastól, hanem az idős ember is megtalálja lelki békéjét.

Clint Eastwood Cry Macho című új filmjét októberben mutatják be Észak-Amerikában a mozik
Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer

Eastwood már a nyolcvanas évek végén meg akarta filmesíteni az eredetileg is filmforgatókönyvnek készült regényt. 2011-ben pedig a cannes-i filmfesztiválon jelentették be, hogy Brad Furman Arnold Schwarzeneggerrel rendezi meg a történetet. Ez utóbbi próbálkozás azért fulladt kudarcba, mert a sztár éppen akkor vált el Maria Shrivertől.

Eastwood fáradhatatlanul dolgozik, legutóbbi filmje, a Richard Jewell világszerte 44 millió dolláros (13,5 milliárd forintos) jegybevételt hozott. A csempész című, 2018-ban bemutatott filmje pedig, amelyben egy drogfutárt játszott, 185 millió dolláros (57 milliárd forintos) jegyeladással zárta forgalmazását a mozikban.

A Cry Machót október 22-től vetítik Észak-Amerikában.

Borítókép: Clint Eastwood többszörös Oscar-díjas amerikai színész-rendező, producer érkezik A párizsi vonat című filmje világpremierjére

Matthew McConaughey visszatér régi szerepéhez

Matthew McConaughey újra Jake Brigance ügyvéd szerepét játssza a John Grisham új regényéből, az A Time for Mercy című thrillerből készülő HBO-sorozatban – értesült a The Variety című filmes portál.

A tavaly megjelent regény a nagysikerű Ha ölni kell és a Platánsor című könyvek folytatása. Mindhárom regény központi figurája Jake Brigance ügyvéd.

McConaughey alakította Brigance-t az első regény filmes feldolgozásában, Samuel L. Jackson és Sandra Bullock partnereként. Az 1996-os moziban Brigance egy fekete apát véd, aki megölte a lányát megerőszakoló két fehér férfit.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.