Depresszióval kórházban kezelik Diego Maradonát

Három nappal a 60. születésnapja után depresszió jeleivel kórházba került Diego Maradona, minden idők egyik legjobb labdarúgója – írja a Híradó.hu.

Forrás: hirado.hu2020. 11. 03. 12:47
MARADONA, Diego
Brig, 2017. július 7. Diego Maradona egykori argentin labdarúgócsillag a Gianni’s Game elnevezésû, korábbi focicsillagokat felvonultató mérkõzésen a svájci Brigben 2017. július 7-én. (MTI/EPA/Jean-Christophe Bott) Fotó: Jean-Christophe Bott
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy hete nagyon szomorú, nem volt étvágya – mondta a legendás futballista egyik stábtagja, aki neve elhallgatását kérte, mert nincs felhatalmazva, hogy beszéljen Diego Maradona állapotáról.

Beszámolója szerint a korábbi argentin csillag állapota nem súlyos, de a személyi orvosa, Leopoldo Luque kórházba vitte, hogy kivizsgálják, így jelenleg egy La Plata-i magánklinikán ápolják.

Diego Maradona egykori argentin labdarúgócsillag a Giannis Game elnevezésû, korábbi focicsillagokat felvonultató mérkõzésen (MTI/EPA/Jean-Christophe Bott)

A Gimnasia vezetőedzőjeként dolgozó Maradona pénteken ünnepelte 60. születésnapját, aznap csapata 3-0-ra legyőzte a Patronato együttesét, de a szakember az első félidő vége előtt távozott a kispadról, ami kérdéseket vetett fel az egészségi állapotát illetően.

Luque cáfolta, hogy a koronavírussal fertőződött meg Diego Maradona, noha napokig házi karanténban volt, mivel egy munkatársa a betegség tüneteit produkálta.

– Nem volt energiája. Ebben a születésnapja is tényező volt, amely bizonyos szempontból nehezítette a helyzetet – mondta Maradona orvosa, aki szerint háromnapos hidratálásra van szüksége. Hozzátette, nincs vészhelyzet, Maradona bármikor úgy dönthet, hogy elhagyja a klinikát.

Felesége szerint Gerd Müller már csak ritkán van ébren

Gerd Müller, a németek legendás labdarúgójának felesége elmondta, hogy az egykori támadó már alig van ébren, a nap nagy részében alszik.

A 75. születésnapját kedden ünneplő játékos neje, Uschi a Bild című napilap hasábjain úgy fogalmazott, a 70-es évek legendás csatára a nap 24 óráját ágyban tölti, már csak ritkán van éber pillanata.

„Gyönyörű, amikor kicsit kinyitja a szemeit, mond egy igent vagy egy nemet. Nyugodt, békés, nem hiszem, hogy fájdalmai vannak, szép lassan, alvásról alvásra közelít a túlvilág felé” – írta megható írásában a feleség A nemzet bombázója becenevű játékosról, aki egy otthonban tölti mindennapjait.

Az Alzheimer-kórral küzdő Müller 1966 és 1974 között 62 mérkőzésen 68 gólt szerzett a nyugatnémet válogatottban, a Bayern Münchennél töltött 15 éve alatt 453 találkozón 398-szor volt eredményes.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.