Diego Maradona hamarosan elhagyhatja a kórházat

Keddi agyműtétje után már elhagyhatja a kórházat és otthonában lábadozhat tovább az argentinok legendás futballistája.

Forrás: MTI2020. 11. 05. 21:44
MARADONA, Diego
La Plata, 2020. november 3. Rajongói kísérik Diego Maradona argentin labdarúgót La Platában 2020. november 3-án. A 60. születésnapja után depresszióval kórházba került Maradonát Buenos Airesbe viszik, ahol koponyaûri vérzés miatt megoperálják. MTI/EPA/EFE/Demain Alday Estevez Fotó: Demain Alday Estevez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddi agyműtétje után már helyi idő szerint csütörtökön elhagyhatja a kórházat és otthonában lábadozhat tovább Diego Maradona, az argentinok legendás futballistája. Személyi orvosa, Leopoldo Luque a média képviselőinek azt mondta: a sztár felkel, sétálgat, beszél hozzá, és sokkal élénkebb, mint korábban volt.

Maradona depresszió miatt került be egy La Plata-i magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Hétfőn azt közölték, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat, ám kedden koponyaűri vérzés miatt meg kellett operálni.

Rajongói kísérik Diego Maradona argentin labdarúgót La Platában
Fotó: MTI/EPA/EFE/Demain Alday Estevez

Maradona múlt pénteken ünnepelte a 60. születésnapját.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, ám 1997-es visszavonulása óta egészségi problémák sújtják.

Sikeres műtétet hajtottak végre a hatvanéves Maradonán

Sikeres volt a műtét, amelyet a minden idők egyik legjobb labdarúgójaként számon tartott Diego Maradonán végeztek el koponyaűri vérzés miatt kedden Argentínában.

„Sikerült eltávolítanunk a vérömlenyt. Diego jól viselte a beavatkozást. Már felébredt, és minden rendben van” – mondta sajtótájékoztatóján orvosa.

Maradona depresszió miatt került be a La Plata-i magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Luque még hétfőn azt közölte, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat.

A Gimnasia vezetőedzőjeként dolgozó Maradona pénteken ünnepelte 60. születésnapját. Aznap a csapata 3-0-ra legyőzte a Patronato együttesét, de a szakember már az első félidő vége előtt távozott a kispadról, ami kérdéseket vetett fel az egészségi állapotát illetően.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat.

Kedden érkezett a hír, hogy műtétet kell végrehajtani Maradonán

Koponyaűri vérzés miatt megműtik a 60. születésnapja után depresszióval kórházba került Diego Maradonát, minden idők egyik legjobb labdarúgóját – érkezett a hír az előző napon. A legendás argentin futballistát orvosa, Leopoldo Luque tanácsára hétfő óta ápolják egy La Plata-i magánklinikán, és kedden közölték azt, hogy órákon belül megoperálják. Maradona depresszió miatt került a klinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Luque még hétfőn azt közölte, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat. Majd kedden arról beszélt, hogy jól reagál a kezelésekre, ám abban bíznak, hogy hajlandó bent tölteni még egy estét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.