Dzsudzsák Balázs volt a születésnapi meglepetés

A DVSC csapatát erősítő labdarúgó válogatott mezzel köszöntött fel egy autista fiút.

Forrás: MW2020. 12. 03. 13:28
DZSUDZSÁK Balázs
Dzsudzsák Balázs már a futball utáni jövőjét építi Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVSC csapatát erősítő labdarúgó válogatott mezzel köszöntött fel egy autista fiút, aki a napokban ünnepelte a születésnapját.

Életre szóló élménnyel gazdagodott Ati, aki nemrég lépte át a felnőttkor küszöbét. Valóra vált ugyanis a születésnapi kívánsága: találkozhatott Dzsudzsák Balázzsal, a Loki saját nevelésű, 108-szoros válogatott labdarúgójával.

A futballista az Instagram-oldalán számolt be a különleges találkozásról. Mint kiderült, a héten kivette a részét az Együtt az Autistákért Alapítvány és a Jónak lenni jó! kampányából, s ennek keretében szervezték meg a köszöntést.

felhívta a figyelmet arra, hogy bárki hozzájárulhat az autizmussal élők támogatásához.
MTI/Czeglédi Zsolt

– Ati a 18. születésnapját ünnepelte, így megleptem egy válogatott mezzel, és mivel az autizmus színe a kék, így egy kék tortával is

– írta a debreceni középpályás. Hozzátette,

bárki hozzájárulhat az autizmussal élők támogatásához. Ehhez nem kell mást tennie, mint posztolni egy kék süteményt vagy kékkel díszített desszertet a #kéksüti hashtag használatával, s a kampány támogatója minden ilyen bejegyzés után 500 forintot ír jóvá a jótékonysági akció számláján.

Az eredeti cikket ITT tekintheti meg.

 

Jónak lenni jó! kampány: Gyűlnek a milliók az autisták számára

Több mint 10 millió forint gyűlt eddig össze az autisták javára a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági kampányában.

Az idei akcióval az Együtt az Autistákért Alapítványon keresztül egy autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához gyűjtenek támogatást.

Alig két hete indult a kampány, de az 13616-os számú adományvonalon keresztül érkező támogatások összege már túllépte a 10 millió forintos határt – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

„Nem lehet szavakba önteni azt az összefogást, amit évről-évre tapasztalunk a Jónak lenni jó! kapcsán. Hálásak vagyunk az embereknek, hogy ebben a nehéz időszakban is mellénk állnak és lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek a jó ügyért. Hiszem, hogy a terápiás centrum létrejöttével sok család mindennapjainak könnyebbé tételéhez járulhatunk hozzá, miközben mi is többek leszünk az adakozás által” – idézi a közlemény Siklósi Beatrix projektvezető, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója szavait.

A felajánlásokat továbbra is várják: a 13616-as számot tárcsázva, vagy a 13616-as számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.