Egy nappal téves halálhíre után meghalt Tanya Roberts

Egy nappal azután, hogy tévesen a halálhírét keltették, elhunyt Tanya Roberts amerikai színésznő, a Halálvágta című James Bond-film sztárja.

Forrás: MTI2021. 01. 06. 9:45
null
Egy nappal azután, hogy tévesen a halálhírét keltették, elhunyt az amerikai színésznő Fotó: Wally Fong Forrás: MTI/AP/Wally Fong
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 65 éves filmcsillag hétfőn este halt meg húgyúti fertőzés szövődményeiben a Los Angeles-i Cedars-Sinai Kórházban – közölte élettársa, Lance O'Brien kedden a Fox News amerikai hírtelevízióval. Egy nappal korábban menedzsere, Mike Pingel jelentette be tévesen a színésznő halálhírét.

Hétfő délután Pingel azt közölte az AP amerikai hírügynökséggel, hogy a 65 éves színésznő – aki még karácsonykor, kutyasétáltatás után esett össze otthonában – életben van, de nagyon rossz állapotban.

A menedzser azzal magyarázta a félretájékoztatást, hogy Roberts élettársa vasárnapi kórházi látogatásakor úgy látta, mintha a színésznő végleg eltávozott volna.

Egy nappal azután, hogy tévesen a halálhírét keltették, elhunyt az amerikai színésznő
Fotó: MTI/AP/Wally Fong

A Victoria Leigh Blum néven született Roberts modellként kezdte pályafutását, és több off-Broadway előadásban is szerepelt. Filmes karrierje a The Last Victim című produkcióval indult 1976-ban. A későbbiekben olyan kultfilmekben tűnt fel, mint A vadak ura (1982), a Sheena, a dzsungel királynője (1984), a Telitalálat (1987) és az Éjszakai szemek (1990).

Az Azok a 70-es évek show-ban 1998 és 2004 között alakította Donna Pinciottit. Utolsó tévés szerepét a Barbershop című sorozatban játszotta 2005-ben.

„Tanya csodálatos ember volt, kívül és belül. Mindig úgy fogok emlékezni rá, hogy hihetetlenül édes volt, és nagyon szerette az állatokat. A vadak ura rajongói világszerte szerették” – idézte fel emlékét még a téves halálhírre reagálva Don Cosarelli, a film rendezője Twitter-üzenetében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.