Elhunyt 76 évesen Margaret Nolan brit színésznő

Elhunyt 76 évesen Margaret Nolan brit színésznő, akit a hatvanas években a Goldfinger című Bond-film aranytestű címlaplányaként, valamint az Egy nehéz nap éjszakája című Beatles-film és a Folytassa-sorozat sztárjaként ismert meg a világ.

Forrás: MTI2020. 10. 12. 17:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Margaret Nolan október 5-én bekövetkezett halálának hírét a hétvégén fia, Oscar Deeks erősítette meg a Variety.com hollywoodi hírportálnak.

A színésznő 1943 októberében született Somersetben, és Londonban nőtt fel. Modellként kezdte pályafutását. 1964-ben a Goldfinger című Bond-filmben Dink, a 007-es (Sean Connery) masszőre szerepében tűnt fel, és még abban az évben láthatta a közönség a Beatles Egy nehéz nap éjszakája című filmjében is.

Bár a Goldfingerben csak kis szerepet játszott, feledhetetlen volt, mivel aranyszínűre festett teste megjelent a főcímben, a film plakátjain, a lemezeken és könyveken. A Bond-film után hívták meg a Playboy magazinba, és szerepet kapott a Ferry Cross the Mersey című zenés filmben, és Marcel Carné Három szoba Manhattanben című filmjében.

A brit Folytassa-sorozatban először a Folytassa, cowboy! című 1965-ös epizódban szerepelt, majd a hetvenes évektől többször is visszatért a produkcióba, összesen hat részben szerepelt. A hetvenes évek egyik népszerű angol bűnügyi sorozatában, a Minden lében két kanál című szériában is szerepet kapott.

A nyolcvanas évek közepén Margaret Nolan felhagyott a filmezéssel, és csak 2011-ben láthatta ismét a közönség a The Power of Three című vígjátékban.

Közben Spanyolországba költözött, és fotózással foglalkozott. Fotómontázsait Londonban is kiállították.

Megtörtént katasztrófák, amiket később filmre vittek

A katasztrófafilm és a túlélőthriller töretlenül népszerű hollywoodi műfajok: érkezett egy a magyar mozikba a héten is, ez a Greenland – Az utolsó menedék Gerard Butler és Morena Baccarin főszereplésével. Ebben a filmben egy üstökös fenyegeti pusztulással a bolygót és az emberiséget, de Hollywoodban nem csak katasztrófák kerülnek vászonra, számos földhözragadtabb, sőt igaz történetből is készült hasonló műfajú film, ezekből válogattunk össze tízet.

Életben maradtak (1993)

Frank Marshall rendező (Arachnophobia – Pókiszony, Kongó) Ethan Hawke főszereplésével készült filmje egy 1972-ben történt tragédiát elevenít fel: az uruguayi rögbicsapat repülőgépe 45 fővel ütközött egy hófödte hegyoldalnak az Andokban. A zuhanást 27 ember élte túl, végül 72 nap után találtak meg 16 túlélőt, akik halott társaikból is ettek.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.