Elhunyt a Beethoven című vígjáték sztárja

A színész rákos megbetegedésben szenvedett.

Forrás: MTI2021. 05. 19. 13:26
null
Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhunyt 86 éves korában kedden connecticuti otthonában Charles Grodin amerikai színész, az Éjszakai rohanás és a Beethoven című vígjátékok sztárja – közölte a The New York Times Grodin fiára, Nicholasra hivatkozva.

A színész rákos megbetegedésben szenvedett.

Hollywoodi kollégái sorra méltatták Grodin életművet.

„Chuck ugyanolyan jó volt emberként, mint színészként” – mondta róla az Oscar-díjas Robert De Niro a Deadline.com hírportál szerint. Közös filmjüket, az 1988-as Éjszakai rohanást nagyszerű projektként jellemezte, amely Grodin munkásságának köszönhetően még jobb lett.

Charles Grodin (j) és Robert De Niro (b) az Éjszakai rohanás című filben
Fotó: Flickr

Steve Martin humorista Grodint az egyik legviccesebb embernek nevezte, akivel valaha is találkozott.

Grodin pályafutását a New York-i Broadwayn kezdte. Első filmes szerepeit a Rosemary gyermekében (1968) és a 22-es csapdájában (1970) játszotta. Ismertté igazán az 1980-as években vált Az éjszakai rohanás (1988) és A piros ruhás nő (1984) című filmekkel, később pedig a Beethoven 1 és 2 (1992,1993), illetve a Dave (1993) című vígjátékokkal.

Sikerült teljesíteni Balázs Fecó utolsó kérése

Tudom, hogy egyszer még zenélünk együtt – mondta Dorozsmai Péter az M5 csatorna Librettó című műsorában emlékezve Balázs Fecóra. A Korál zenekar dobosa elárulta, sikerült teljesítenie barátja és zenésztársa utolsó kérését, befejezte és megjelenhetett a „Legszebb dalaink” című dupla CD.

„Nehéz elhinni, ami vele történt, életem jelentős részét mikrobuszokban és a színpadon töltöttem vele és olyan mintha a családtagom lenne. Rengeteg a jó zenész ott, ahol most ő van. Biztos vagyok benne, hogy alakít egy égi zenekart és azt is tudom, hogy egyszer még fogunk együtt zenélni”– emlékezett e szavakkal Dorozsmai Péter az M5 Librettó című műsorában a novemberben elhunyt Balázs Fecóról.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.