Elton John komoly pénzbüntetést kapott egy fotó miatt

A régióban, ahol az énekes jelenleg nyaral, rendkívül szigorú rendelkezések vannak érvényben.

Forrás: borsonline.hu2020. 10. 02. 16:28
JOHN, Elton
Elton John Fotó: Julian Smith Forrás: MTI/EPA/AAP/Julian Smith
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sir Elton Johnra 1000 eurós pénzbírságot szabnak ki, amiért a nyilvánosság előtt nem viselt arcmaszkot, ráadásul a távolságtartás szabályát is megszegte, amikor átkarolt egy férfit egy szálloda előtti lépcsőn – írta meg a Daily Mail.

A 73 éves énekes jelenleg családjával Olaszországban nyaral, és a vidám, egy barátjával közös kép a Grand Hotel Quisisana ötcsillagos campaniai üdülőhelyen készült. A régióban pedig jelenleg rendkívül szigorú rendelkezések vannak érvényben, melyek szerint a nyilvános helyeken, bárokban, üzletekben és éttermekben kötelező az arcmaszk viselése.

Fotó: MTI/EPA/AAP/Julian Smith

A hírek szerint Sir Elton Johnt az olasz fogyasztóvédelmi szövetség panaszolta be a nápolyi rendőrségnél, Capri város és Campania regionális vezetőinél.

Az énekes és barátai azonban teljesen felháborodtak.

A társasága egyik tagja, Roberto Russo üzletember elmondta, amikor a jachton megérkeztek Capri kikötőjébe, azonnal maszkot húztak.

Elton csak akkor vette le a maszkot, amikor a teraszon megivott egy aperitifet, ami megengedett. Ráadásul mi voltunk az egyedüli vendégek a bárban. Amikor visszamentünk a hajóhoz, ugyanúgy viseltük a maszkokat – mondta Russo.

Az olaszok azonban rendíthetetlenek, ami valahol érthető, hiszen a világjárvány első hulláma őket érintette Európában a legsúlyosabban. Épp ezért rendkívül óvatosak a külföldiekkel, és ez alól az sem kivétel, ha történetesen egy sztár érkezik

Elton John nyolclemezes dobozt jelentet meg tele ritkaságokkal

Jewel Box címmel nyolclemeznyi ritkaságot, B-oldalt és egyéb csemegéket jelentet meg Elton John. Az archívumban talált kincsek öt és fél évtizedes pályafutás gyümölcsei.

Hatalmas élvezet volt ilyen részletességgel beleásni magam karrierem valamennyi korszakába. Ma már alig tudom felfogni, milyen termékenyek is voltunk Bernie-vel (Bernie Taupin szövegíróval – a szerk.) korai éveinkben: szinte öntöttük magunkból a dalokat, és a zenekar hihetetlen volt a stúdióban – fogalmazott közleményében az énekes.

Mint hozzátette, mindig is előre tekintett, de a karantén idején bőségesen volt ideje és örömmel idézte vissza különböző korszakaiból ezeket a pillanatokat. „Magam is lemezgyűjtő vagyok, és ez a projekt nagyon izgalmas volt számomra. Külön boldogsággal tölt el az az alaposság, szakértelem és szeretet, amely a kiadvány összeállítóit vezette”.

Az Elton: Jewel Box című kiadványon, amely november 13-án jelenik meg az UMC/EMI gondozásában, 148 dal található az 1965 és 2019 közötti időszakból, közülük hatvan eddig kiadatlan volt.

A dobozban lesz még egy keménykötésű könyv is különféle szövegekkel és fotókkal – például Elton John számról-számra kommentálja a Deep Cuts felvételeit.

Az Elton: Jewel Box vinyl formátumban is elérhető lesz. Az újramaszterelést Sean Magee készítette a londoni Abbey Road stúdióban.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.