Esztergályos Cecília még ma is lehetne az aerobik reklámja

Amerikában Jane Fonda, Európában Sydne Rome volt az aerobik apostola, Magyarországon Esztergályos Cecília lett az alakformáló torna nagyasszonya. A nyolcvanas években a Népligetben ezreket tornáztatott, lemezeit, videóit pedig a mai napig keresik nosztalgiázó háziasszonyok – idézi fel a Bors online kiadása.

Forrás: borsonline.hu - mediaworks2021. 04. 20. 12:54
Eszterglyos Ceclia Magdolna
A művésznő mindennapjaihoz mai napig hozzátartozik a rendszeres mozgás (A képen Esztergályos Cecília Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznõ, érdemes és kiváló mûvész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában. A műsorban a meghívott vendégek Dörner György színművész, szinkronszínész, az Új Színház igazgatója, érdemes és kiváló művész munkásságát, életpályáját elevenítették fel) Fotó: Zih Zsolt Forrás: MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetvennyolc éves, de akár ma is lehetne az aerobik két lábon járó reklámja Esztergályos Cecília. Táncos múlttal a háta mögött fedezte fel magának az alakformáló mozgást, és elsőként adott ki lemezt és VHS-kazettát a műfajban. Hatása olyan óriási volt, hogy ma is ezekre kíváncsiak a legtöbben, ha a Google-keresőbe beírják a Kossuth-díjas színésznő nevét.

– Szerettem tornázni, és a mai napig megkeresnek azzal a kérdéssel, hogy hol találhatók meg a nyolcvanas években készült aerobikos videóim

– meséli a Borsnak az életvidám színésznő.

– Táncművészként nem volt nehéz belevágni az aerobikos világba, Sydne Rome videóit népszerűsítettük, még a Népligetben is tartottam nagy tömegnek egy kis ugrabugrát, amit élveztem, és még most is élvezem.

A művésznő a mai napig ugyanúgy tudja mondani, hogy „levegő és fel, fel és le, rúg, bal, rúg, jobb”.

– A mozgás most is hozzátartozik a mindennapjaimhoz, így tartom magam fiatalon, és ezzel a mozgásformával nagyszerűen karban lehet tartani a fizikumot. Így is teszek

– tette hozzá.

Esztergályos Cecília és férje is már biztonságban tudhatja magát, megkapták már a második koronavírus elleni oltást is.

A művésznő mindennapjaihoz mai napig hozzátartozik a rendszeres mozgás (A képen Esztergályos Cecília Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznõ, érdemes és kiváló mûvész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában. A műsorban a meghívott vendégek Dörner György színművész, szinkronszínész, az Új Színház igazgatója, érdemes és kiváló művész munkásságát, életpályáját elevenítették fel)
Fotó: MTVA Fotó: Zih Zsolt

– Mindketten a kínai vakcinát kaptuk. Hál’ istennek semmilyen mellékhatást nem tapasztaltunk, úgyhogy már csak azt várjuk, hogy minden újranyisson, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba.

A művésznő ennek ellenére úgy döntött, idén visszavesz egy kicsit a tempóból.

– Hetvennyolc évesen már nem vállalok annyit, mint régen, csak amennyit bírok, de a nyitás után a társulatokkal játszunk tovább. Jó lesz végre személyesen is látni a kollégáimat, és visszakapni az életünket. Az én mottóm továbbra is: egymásért vagyunk, nem egymás ellen – mondta a Borsnak Esztergályos Cecília.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.