Godzilla Kong ellen: Csúcsragadozók harca

A járványhelyzet megbénította a mozit, mégis, a Godzilla Kong ellen egyetlen hétvége alatt 120 millió dollárt termelt világszerte, ami a jelenlegi helyzetben egészen elképesztő szám. Ebből az eredményből is jól látszik, hogy az embereknek igenis hiányzik a nagyvászon hangulata, Adam Wingard blockbustere pedig kifejezetten moziba termett – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 05. 13:06
null
Végre összecsap a két gigász Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Godzilla látszólag minden ok nélkül megtámad egy technikai létesítményt. A támadás apropója talán az lehet, hogy érzi a másik csúcsragadozó, Kong jelenlétét. Kettejük összecsapása elkerülhetetlen, de vajon az ember bele tud-e szólni ebbe a küzdelembe?

A modern szörnyfilmek színvonala erősen ingadozó. Míg a Kong: Koponya-sziget és a 2014-es Godzilla a tisztességes iparosmunkák közé tartoznak, addig ez utóbbi folytatása már súrolta a borzalmas kategóriát.

Végre összecsap a két gigász
Fotó: YouTube

Adam Wingard műve ezúttal összehozta a két nagyágyút, az eredmény pedig, szerencsére, messze nem lett tragikus. Az emberi karakterek a kutyát nem érdeklik egy ilyen alkotásban, de muszáj néhányat beletenni, alibi gyanánt. A cselekmény két szálon zajlik, az egyikben Kong segítségével keresnek egy alternatív energiaforrást, míg a másikban a szétrombolt gyárban próbálnak választ találni Godzilla támadására. Az összeesküvés-elmélet hívő csapat szegmenseit akár ki is hagyhatták volna, ugyanis a fárasztó, humorosnak szánt beszólásokon és minimális információszerzésen kívül semmi hasznuk nem volt.

Lényegében minden negatívum az emberi szereplőkhöz köthető a filmben. Sablonos jellemek, megkérdőjelezhető döntések, konfliktushelyzetekben minden létező sablont felhasználnak és kezdettől fogva tudjuk kivel mi fog történni. A civilek bárhova bejuthatnak észrevétlenül, a fizika törvényei csak akkor működnek, ha a fontos figurák biztonságban vannak és a végzetes pillanatok előtt mindig jön valami, ami megmenti a pácban lévő hőst. Persze ez előzetesen borítékolható volt, csak bosszantó, hogy nem lehet megúszni ilyen hibák nélkül.

A legnagyobb kérdés mégis a címszereplő gigászok harca. Működik? Az nem kifejezés. az akciójelenetek mentik meg a filmet, sőt szórakoztatóvá teszik a látottakat.

Magyarul csap össze Godzilla és King Kong

A film, mint hivatalos szinopszisából is kiderül, egyszerre közvetlen folytatása a Kong: Koponya-sziget és a Godzilla II. – A szörnyek királya című filmeknek:

Godzilla nemrég legyőzte a többi titánt, és aki életben maradt, az mind engedelmes szolgája lett. De a Koponya-szigeten élő magányos óriás, Kong nem tartozik a hordába. És a 70-es években lezajlott, szerencsétlen végű expedíció óta csak egyre nagyobb és erősebb lett.

Tovább

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.