Hollywoodi sztárok megvették a világ egyik legrégebbi klubját

A kanadai és az amerikai színész szeptemberben jelentették be vételi szándékukat.

Forrás: MTI2020. 11. 17. 17:01
REYNOLDS, Ryan
Szöul, 2019. december 2. Ryan Reynolds kanadai színész a Six Underground címû filmje bemutatója alkalmából tartott sajtóértekezleten Szöulban 2019. december 2-án. MTI/EPA/Kim Hi Csul Fotó: Kim Hi Csul
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ryan Reynolds és Rob McElhenney hollywoodi sztárok megvették a világ egyik legrégebbi futballklubját, a walesi AFC Wrexhamet.

A kanadai és az amerikai színész – akik forgatókönyvíróként és producerként is dolgoznak a filmiparban – szeptemberben jelentették be vételi szándékukat, amelyet hétfői rendkívüli ülésén fogadott el a klub szurkolóiból álló tulajdonosi csoport (WST). Utóbbi tájékoztatása szerint a szavazáson az arra jogosultak 91 százaléka vett részt, és több mint 1800 szavazat támogatta a filmesek érkezését.

Dean Keates, a Wrexham edzője a BBC-nek azt mondta: „rövid távon biztosított lett a klub jövője, a projekt pedig közép- és hosszú távon izgalmasnak tűnik”.

Ryan Reynolds kanadai színész
MTI/EPA/Kim Hi Csul

A Wrexhamet 1864-ben alapították, még soha nem szerepelt az angol élvonalban, viszont az FA Kupában háromszor eljutott a negyeddöntőig. A klubnak anyagi nehézségei miatt 2008-ban csődeljárását kellett kezdeményeznie, és 2011-től a WST irányításával működött. Az együttes jelenleg az ötödosztályban szerepel.

Az új tulajdonosok – akiknek hivatalos érkezését formailag a ligának és a szövetségnek is jóvá kell még hagynia – első célja az, hogy a csapat jusson fel a negyedik vonalba. További terveik között szerepel, hogy növeljék a nézőszámot 10 ezres stadionjukban, a szurkolóknak pedig ígéretet tettek arra, hogy a helyi nagy rivális Chestert mindig legyőzik.

A Deadpool szuperhősfilm főszereplője, Ryan Reynolds, valamint a Felhőtlen Philadelphia amerikai vígjátéksorozat egyik főszereplője, Rob McElhenney brit sajtóhírek szerint körülbelül 2 millió fontot (805 millió forintot) fektet majd be a klubba.

Ali Daei büszke, hogy Ronaldo dönti meg a rekordját

Az 51 éves Ali Daei 1993 és 2006 között 149 válogatott mérkőzésen 109 gólt szerzett, Ronaldo 2003 óra 168 meccsen 102 találatnál jár.

„Biztos vagyok benne, hogy megdönti a rekordomat, hiszen már csak hét gólra van tőle” – nyilatkozta Daei, aki pályafutása csúcsán öt évig szerepelt a Bundesligában.

Hozzátette, szívesen gratulálna személyesen a portugálok Európa-bajnokának, mert igazi megtiszteltetés lenne számára, ha egy kaliberű játékos javítaná meg a csúcsát.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.