Így ünnepli a húsvétot II. Erzsébet királynő

A királyi családnak is megvannak a saját húsvéti tradíciói, minden évben együtt tölti ezt az időszakot a dinasztia – olvasható a Ripost cikkében.

Forrás: RIPOST.HU2021. 04. 05. 9:30
II. ERZSBET
Windsor, 2019. április 21. II. Erzsébet brit uralkodó távozik a húsvétvasárnapi istentiszteletrõl a windsori kastély Szent György-kápolnájából 2019. április 21-én. II. Erzsébet ezen a napon ünnepli a 93. születésnapját. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

II. Erzsébet a húsvéti ünnepeket a teljes rokonsággal ünnepli, azonban a megelőző napokban is elkezdődnek a hagyományok. Nagycsütörtökön például II. Erzsébet pénzt oszt az időseknek. A királynő ilyenkor szimbolikusan érmét oszt ki alamizsnaként olyan idős nők és férfiak számára, akik aktív tagjai a keresztény közösségüknek.

Ezután csendesebb napok következnek. A királyi család egykori séfje elárulta: a nagypénteken azonban a királynő és férje, Fülöp herceg általában csak egy könnyed, halas menüt fogyasztanak el, nagy lakomát majd csak vasárnap tartanak.

Húsvétvasárnap az egész család találkozik a windsori kastélyban. Ekkor közösen tiszteletüket teszik a Szent György-kápolnában, itt általában tömeg várja őket, aminek tagjai jókívánságaikat fejezik ki a királyi családnak, illetve minden évben virágcsokorral kedveskednek a királynőnek, amit kisgyerekek nyújtanak át. A mise után a királyi család tagjai ebédidő tájékán visszavonulnak a kastélyba egy közös lakomára.

II. Erzsébet brit uralkodó távozik a húsvétvasárnapi istentiszteletrõl a windsori kastély Szent György-kápolnájából
MTI/EPA/Neil Hall

Az ebéd hagyományosan sült bárány és zöldség, előételt ilyenkor nem fogyasztanak. Desszertként pedig gyümölcsöket, sajtokat majszolnak.

A tojásvadászat pedig Angilában is divat, néhány nyilatkozatból kiderült, hogy az angol királyi család gyerekei is tojáskeresésre indulnak reggel. Ráadásul minden évben kedveskedik a királynő valamilyen meglepetéssel a családtagoknak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.