Ilyen lesz Törőcsik Mari idei karácsonya

A kétszeres Jászai Mari- és háromszoros Kossuth-díjas színészlegenda, Törőcsik Mari az ünnepekkor sem fogad majd vendégeket velemi otthonában, hiszen számára különösen veszélyes lehet a koronavírus.

Forrás: MW2020. 12. 23. 12:30
Törõcsik Mari
Budapest, 2016. május 31. Törõcsik Mari kétszeres Kossuth-díjas színmûvész, a nemzet mûvésze beszél a róla elnevezett ösztöndíj átadási ünnepségén a fõvárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban 2016. május 31-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törőcsik Mari a koronavírus-világjárvány kitörése, vagyis idén március óta él hermetikusan elzárva a külvilágtól, hiszen nem­csak idős kora, de krónikus tüdő- és felső légúti betegsége miatt is fokozottan veszélyeztetett – írja a beol.hu.

Családtagjai persze időnként meglátogatják, de ápolóján kívül senki nem lépi át a velemi ház küszöbét, csak az ablakon keresztül beszélgetnek a nemzet színészével.

November 23-án, a 85. születésnapján is az utcáról köszöntötte őt a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila és a társulat néhány tagja. Az elővigyázatosság természetesen az ünnepi időszakban is megmarad, így Törőcsik Mari ápolójával tölti majd a szentestét és telefonon beszél majd a rokonai­val s persze a barátaival.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház alapító igazgatója, Jordán Tamás is készül az ünnepi beszélgetésre.

Törõcsik Mari kétszeres Kossuth-díjas színművész, a nemzet művésze. Fotó: MTI / Bruzák Noémi

„Kialakult egy rutinunk, vagyis hogy kéthetente hívom Marit telefonon, és olyankor, ha ereje engedi, hosszan beszélgetünk. Minden érdekli, ami a színházzal kapcsolatos, és persze a humora is a régi. Az ünnepek alatt is hívni fogom, ahogyan a többi barátja is így tesz majd. Közben pedig abban reménykedem, hogy a jövő év első felében magunk mögött tudhatjuk ezt a vírushelyzetet, és személyesen is meglátogathatom őt. Karácsonykor is, ahogy mindig, mellette lesz a segítője, aki természetesen elkészíti az ünnepi menüt is”

– árulta el a Ripostnak Jordán Tamás, aki úgy látja, hogy a legendás színésznő a lehetőségekhez képest jól viseli a karantén miatti helyzetet.

„Tiszteletre méltó az a méltóság, amivel ő képes kezelni a nehézségeket. Követi a koronavírus-helyzet alakulását, és nem panaszkodik most sem. Tanítani kéne azt a türelmet, amit ő képes mutatni…”

– jelentette ki a nemzet színésze.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy elhunyt Claude Brasseur, a híres francia filmcsillag. A 84 éves korában elhunyt művészt sok néző egyik legnépszerűbb filmjéből, az 1980-ban készült Házibuliból ismerte.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.