Itt vannak a Golden Globe idei jelöltjei

A legtöbb, hatfilmes jelölést a Mank című film kapta a Golden Globe-díjra, amelyre Vanessa Kirby, Mundruczó Kornél legutóbbi filmjének főszereplője is esélyes a drámai filmek kategóriájának legjobb színésznői között – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 04. 9:40
DICAPRIO, Leonardo
Los Angeles, 2014. január 13. Leonardo DiCaprio amerikai színész kezében a musical/vígjáték kategóriában a legjobb férfi alakításért járó díjjal a 71. alkalommal odaítélt Arany Glóbusz-díjak (Golden Globe) átadási ünnepségén Los Angelesben 2014. január 12-én. DiCaprio A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street) címû filmben nyújtott alakításáért részesült az elismerésben. (MTI/EPA/Paul Buck) Fotó: Paul Buck
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége (HFPA) szerdán hozta nyilvánosságra a Golden Globe-jelöltek listáját. A szervezet 25 filmes és televíziós kategóriában jelentette be jelöltjeit.

a hat kategóriában jelölt Mank című filmet David Fincher rendezte.

A harmincas évek Hollywoodjában játszódó fekete-fehér produkció az Aranypolgár című filmklasszikus születését mutatja be, amelynek forgatókönyvét Herman J. Mankiewicz írta, akit a filmben Gary Oldman alakít.

Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjének főszereplőjét, Vanessa Kirbyt a drámai filmek mezőnyében jelölték a legjobb színésznő díjára Viola Davis, Andra Day, Frances McDormand és Carey Mulligan társaságában.

A Legjobb férfi drámai színész díjára Riz Ahmedet (Sound of metal), Anthony Hopkinst (Az apa), Gary Oldmant (mank), Tahar Rahimot (The mauritanian) és posztumusz Chadwick Bosemant (Ma Rainey: a blues nagyasszonya) jelölték.

Kézben a glóbusz. Na de kiében? Fotó:MTI/EPA/Paul Buck)

Legjobb drámának jelölték a Mank mellett az Ígéretes fiatal nő, Az apa, A nomádok földje és A chicagói 7-ek tárgyalása című filmeket, a legjobb musical és vígjáték kategóriában pedig a Borat Subsequent Moviefilm, a Hamilton, a Palm Springs, a Music és a The Prom értek jelölést.

A legjobb rendező kategóriában olyanok kaptak jelölést, mint David Fincher (Mank), Chloe Zhao (A nomádok földje), Regina King (Egy éjszaka Miamiban), Emerald Fennell (Ígéretes fiatal nő) és Aaron Sorkin (A chicagói 7-ek tárgyalása).

A vígjátékban vagy musicalben szereplő színészek kategóriájában Sacha Baron Cohen, James Corden, Andy Samberg, Lin-Manuel Miranda és Dev Patel, a színésznők közül pedig Maria Bakalova, Michelle Pfeiffer, Anya Taylor-Joy, Kate Hudson és Rosamund Pike nyerheti el a díjat. A legjobb idegen nyelvű film kategóriában a Még egy kört mindenkinek, a La Llorona, az Előttem az élet, a Minari és a Ketten című filmet jelölték.

A Legjobb animációs film kategória jelöltjei közé a Croodék: egy új kor, az Előre, a Lunaria – kaland a holdon, a Lelki ismeretek és a Wolfwalkers jutott be.

A 25 kategória összes jelöltjének listája itt látható. A Golden Globe-díjátadót február 28-án virtuálisan rendezik meg a pandémia miatt.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.