Johnny Depp elvesztette a Sun ellen indított rágalmazási perét

Elvesztette a Sun brit bulvárlap ellen rágalmazás miatt indított perét Johnny Depp amerikai filmszínész.

Forrás: MTI2020. 11. 02. 14:00
Johnny Depp
Johnny Depp Fotó: Facundo Arrizabalaga Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 57 éves filmsztár azért perelte be a Sunt, mert a lap „feleségverőként” írt róla. Depp azonban tagadta, hogy bántotta volna volt feleségét, Amber Heardöt.

Az ügyben döntő bíró, Justice Nicol ítélete szerint a Sun az eljárás során bizonyította, hogy cikke „alapjában véve igaz volt”.

A BBC News beszámolója szerint az újság szóvivője köszönetet mondott Heard „bátorságáért”.

Johnny Depp ügyét júliusban tárgyalták
Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Depp ügyét júliusban tárgyalták a londoni királyi bíróságon. A bíró indoklásában közölte, hogy ítéletét az alperesek által felhozott 14 incidens vizsgálata és a felperes által előterjesztett, eltúlzott állítások figyelembe vételével hozta meg.

A Sun közleményében hangsúlyozta, hogy húsz éve áll ki a családban elszenvedett erőszak áldozatai mellett.

Depp nyáron, a tárgyalás utolsó napján ügyvédje útján közölte, hogy az eljárással a nevét akarta tisztázni.

Johnny Depp dokumentumfilmmel érkezik a zürichi filmfesztiválra

A 16. Zürichi Nemzetközi Filmfesztivál válogatásában 165 film szerepel, ezek közül 23 világpremier lesz. A filmek több mint felét nők rendezték – számolt be róla a Screendaily.

A játékfilmes versenybe 14 alkotást választottak a szervezők, köztük Ben Sharrock filmjét, a Limbót, Christos Nikou alkotását, az Applest, valamint Chaitanya Tamhane moziját, a The Discipline-t, Eliza Hittman művét, a Never Rarely Sometimes Alwayst és Cooper Raiff filmjét, a Shithouse-t. Ezek a produkciók korábban sikerrel szerepeltek más filmfesztiválokon, például Berlinben, Velencében vagy a Sundance Filmfesztiválon.

A dokumentumfilmes mezőnyben szintén olyan díjazott és elismert munkák láthatók majd, mint Radu Ciorniciuc filmje, az Acasa, My Home vagy Nathan Grossman portréja Greta Thunbergről, az I Am Greta, ami a közelmúltban Velencében debütált.

Johnny Depp a Crock Of Gold: A Few Rounds with Shane McGowan című dokumentumfilm producereként vesz részt a fesztiválon. Az ír költő, énekes és dalszerző előtt tisztelgő produkciót Julien Temple rendezte.

Zürichbe utazik Juliette Binoche és Til Schweiger is, akik pályafutásuk elismeréseként kapják meg a fesztivál Golden Eye díját. Olivia Colman, aki A kedvenc című filmért nyerte el az Oscart, szintén megkapja a Golden Eye életműdíjat, de ő online kapcsolódik be a ceremóniába.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.