Johnny Depp távozik a Legendás állatok-sorozatból

Az 57 éves filmsztár a Warner Bros. kérésére adja vissza a produkció főgonoszának szerepét.

Forrás: MTI2020. 11. 07. 12:36
DEPP, Johnny
London, 2020. július 8. Johnny Depp amerikai színész érkezik a londoni legfõbb királyi bíróságra 2020. július 8-án. Depp rágalmazásért indított pert a The Sun brit napilap kiadói csoportja, a News Group Newspapers és a bulvárlap felelõs szerkesztõje, Dan Wootton ellen egy 2018-ban közölt cikkért, amely szerint a színész bántalmazta korábbi feleségét, Amber Heard amerikai színésznõt. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Johnny Depp nem ölti többé magára Gellert Grindelwald szerepét a Legendás állatok-filmsorozatban – ezt maga az amerikai színész jelentette be pénteken az Instagramon.

Az 57 éves filmsztár követőinek elmondta, hogy a Warner Bros. kérésére adja vissza a produkció főgonoszának szerepét. Hozzátette, hogy tiszteletben tartja és egyetért a stúdió kérésével – számolt be a The Variety című filmes portál.

Depp távozása a Harry Potter-filmek előzménysorozatából mindössze néhány nappal azután történt, hogy a színész első fokon elvesztette a The Sun brit bulvárlap ellen rágalmazás miatt indított perét.

Johnny Depp amerikai színész érkezik a londoni legfõbb királyi bíróságra Depp rágalmazásért indított pert a The Sun brit napilap kiadói csoportja, a News Group Newspapers és a bulvárlap felelõs szerkesztõje, Dan Wootton ellen
MTI/EPA/Neil Hall

A sztár azért perelte be a Sunt, mert a lap „feleségverőként” írt róla. Depp azonban tagadta, hogy bántotta volna volt feleségét, a nála 23 évvel fiatalabb Amber Heardöt. A színész megerősítette, hogy azt tervezi, fellebbez az ítélet ellen.

A Warner Bros. is megerősítette Depp távozását a sorozatból és köszönetet mondott a színésznek az eddigi munkájáért.

A stúdió szerint a Legendás állatok-sorozat harmadik részét már forgatják és Grindelwald szerepére új színészt keresnek. Az új epizód 2022 nyarán debütál világszerte a filmszínházakban. A stúdió ötrészesre tervezi a sorozatot.

A családon belüli erőszakkal kapcsolatos állítások miatt a színész kiválasztása a szerepre már a kezdetektől fogva vitatott volt, ám J. K. Rowling és a Warner Bros. akkoriban kitartottak a döntésük mellett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.