Julie Andrews életműdíjat kap az Amerikai Filmintézettől

A sztár tiszteletére november 11-én rendeznek gálát a Los Angeles-i Dolby Színházban.

Forrás: MTI2021. 05. 06. 15:47
Andrews, Julie
Bob Gazzale, az AFI elnöke közleményében méltatta Julie Andrews pályafutását Fotó: Ettore Ferrari Forrás: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életműdíjával ismeri el a 85 éves Julie Andrews színészi és énekesi pályafutását az Amerikai Filmintézet (AFI).

A sztár tiszteletére november 11-én rendeznek gálát a Los Angeles-i Dolby Színházban. A díjátadót eredetileg 2020-ban akarták megtartani, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani.

Bob Gazzale, az AFI elnöke közleményében méltatta Julie Andrews pályafutását. Mint fogalmazott: a színésznő világszerte több generációnak okozott örömet játékával.

Az AFI 1973 óta adja át életműdíjait. Andrews a 48. díjazott. A korábbi díjazottak között szerepel Jane Fonda, Meryl Streep, Morgan Freeman, Clint Eastwood, George Clooney és Denzel Washington is.

Bob Gazzale, az AFI elnöke közleményében méltatta Julie Andrews pályafutását
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

A brit származású színésznő 1956-ban debütált a Broadwayn a My Fair Lady című musicallel. Az első Hollywoodi szerepét a Mary Poppins című Disney-musicalben játszotta 1965-ben. A címszerepért megkapta a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat is.

További nagy sikerű zenés vígjátékai között van A muzsika hangja, a Neveletlen hercegnő vagy a Victor/Victoria, és játszott Alfred Hitchcock Szakadt függöny című thrillerében is.

Borítókép: Julie Andrews angol színésznő a velencei Lidóra érkezik a 76. Velencei Filmfesztiválon

A Met szeptemberben tartja meg adománygyűjtő gáláját

A New York-i Mertropolitan Múzeum (Met) hagyományosan május első hetében megrendezett gáláját idén szeptemberben tartják meg sztárok részvételével.

A szeptember 13-ra meghirdetett esemény társelnöke Timothée Chalamet, Billie Eilish, Amanda Gorman és Oszaka Naomi lesz – jelentette be hétfőn a Vogue divatmagazin.

Az idei gála témája az amerikai függetlenség. Tom Ford, Adam Mosseri és Anna Wintour a rendezvény tiszteletbeli elnökei lesznek.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.