Két nő és három férfi esélyes az amerikai rendezőcéh fődíjára

Chloé Zhao (A nomádok földje) és Emerald Fennell (Ígéretes fiatal nő) is esélyes idén az Amerikai Rendezők Céhének (DGA) fődíjára – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 03. 13. 15:17
Chastain, Jessica; Sorkin, Aaron
Toronto, 2017. szeptember 10. Aaron Sorkin amerikai rendezõ és Jessica Chastain amerikai színésznõ a Molly's Game címû filmjük vetítése alkalmából tartott sajtóértekezleten a 42. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. szeptember 9-én. (MTI/EPA/Warren Toda) Fotó: WARREN TODA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két női rendező mellett a céh Lee Isaac Chungot (Minari), David Finchert (Mank) és Ct (A chicagói 7-ek tárgyalása) jelölte legfontosabb díjára – írta a The Variety című filmes portál.

A legjobb elsőfilmes rendezők mezőnyében Radha Blank (A negyvenéves változat), Fernando Frías de la Parra (Már nem vagyok itt), Regina King (One Night in Miami), Darius Marder (Sound of Metal) és Florian Zeller (The Father) száll versenybe.

Aaron Sorkin amerikai rendező és Jessica Chastain amerikai színésznő Fotó: MTI/EPA/Warren Toda

A rendezőcéh dokumentumfilmes kategóriában is oszt ki díjat.

Tavaly Sam Mendes 1917 című első világháborús drámája kapta az amerikai rendezőcéh fődíját.

Az idei DGA-díjátadót április 10-én tartják, a ceremónia részleteit később jelentik be.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Warren Toda

BAFTA-díj: A Mundruczó-filmben szereplő Vanessa Kirby is jelölt

A Brit Filmművészeti és Televíziós Akadémia (BAFTA) igen sokszínű jelöltlistával állt elő díjaira, a színészkategóriákban a 24 jelölt közül 16 etnikai kisebbséghez tartozik. Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjében szereplő Vanessa Kirbyt is jelölték a legjobb színésznő díjára.

A legtöbb, hét jelölést a múlt héten Golden Globe-díjat nyert A nomádok földje című film kapta, de hat díjra jelölték a The Father, a Minari és az Ígéretes fiatal nő című filmeket – adta hírül a BBC News honlapja.

A legjobb rendező díjára négy női jelölt is van: Chloe Zhao A nomádok földje Golden Globe-díjas rendezője és Lee Isaac Chung, akinek Minari című filmje szinte Golden Globe-díjas lett a legjobb idegennyelvű film kategóriában, Shannon Murphyvel (Babyteeth), Jasmila Zbaniccsal (Quo Vadis Aida), Sarah Gavronnal (Rock) és Thomas Vinterberggel (Another Round) száll versenybe.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.