Kiderültek a temetés részletei: Pécsi Ildikó búcsúztatója

Pécsi Ildikó búcsúztatója és a szertartás szűk körben zajlik majd.

Forrás: MW2020. 12. 06. 19:32
PCSI Ildik; SZINETR Mikls
Budapest, 2020. február 28. A Magyar Filmakadémia életmûdíjával kitüntetett Pécsi Ildikó színmûvész (j) az elismerés átadásán a Pesti Vigadóban 2020. február 28-án. Mellette Szinetár Miklós rendezõ, forgatókönyvíró. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ripost elsőként tudta meg Pécsi Ildikó búcsúztatója részleteit: katolikus szertartás szerint vesznek majd végső búcsút a december 5-én, szombaton elhunyt Pécsi Ildikótól, a beszédet Papadimitriu Athina mondja majd, ez a színésznő kifejezett kérése volt – írja a beol.hu cikke.

A Magyar Filmakadémia életműdíjával kitüntetett Pécsi Ildikó színművész az elismerés átadásán.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A temetésen legfeljebb ötven fő vehet majd részt, csak a legközelebbi barátokat, családtagokat hívják majd meg. Ám annak érdekében, hogy minden tisztelője el tudjon búcsúzni méltóképp a színésznőtől, élőben közvetítik majd a szertartást. Sőt, egy ravatalt is felállítanak, amin mindenki elhelyezhet egy szál virágot, hogy lerója végső kegyeletét.

„Ildikó szerette volna, hogy én is búcsúztassam őt a temetésen, de nem biztos, hogy ezt meg tudom tenni. Lelkileg még nem vagyok rá felkészülve”

– mondta a ripost-nak L. Péterfi Csaba, akit Ildikó fogadott fiaként szeretett.

Pécsi Ildikó búcsúztatója, illetve a temetés időpontjáról még nem döntöttek.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk a szomorú hírről, miszerint december 5-én, szombaton elhunyt Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő. A Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt gödöllői otthonában érte a halál. 81 éves volt. Pécsi Ildikó Gödöllő díszpolgára volt, a város önkormányzata saját halottjának tekinti. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint ők is saját halottjuknak tekintik a színésznőt.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.