Kislánya, a 13 éves Léna segíti át a gyászon Kóbor Jánost

Kóbor János, az Omega együttes frontembere több barátját is eltemette az elmúlt hetekben, de a gyász feldolgozásában sokat segít a családja, akik mindig mellette állnak – írja online felületén a Ripost.

Forrás: Ripost - mediaworks2020. 12. 17. 13:53
null
Kóbor Jánosban a családja tartja a lelket Forrás: ripost.hu - mediaworks
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha nem lett volna elég a koronavírus-járvány, a koncertek hiánya, az állandó feszültség, a betegségtől való félelem, Kóbor János ebben az évben több, vele egykorú barátját kényszerült örökre elengedni.

A történtek miatt a veszteségen túl, a mulandóság felismerésével is meg kellett küzdenie. Kóbor János azonban szerencsés helyzetben van, hiszen kislánya miatt mindig erősnek kell lennie.

„Léna tart fiatalon! Állandóan figyelni kell rá, igazi cserfes kislány, amit nagyon szeretek. Idén 13 éves, már felsős, hetedikes. Most van abban a korban, amikor szívesebben van a barátnőivel, mint a szüleivel. Számára az a közeg már izgalmasabb, de nagyon örülök, amikor néha odajön hozzám egy matek vagy egy fizikai feladattal és segítséget kér. Persze mind a kettőben nagyon ügyes, de a lényeg, hogy jó érzés, amikor igényli a törődést. Éppen ezért nem lazsálhatok, sem mentálisan, sem fizikálisan nem hagyhatom el magam. Az elmúlt hetek, hónapok történései után, rengeteget köszönhetek a családomnak”

– mondta büszkén Kóbor János, aki belátja, 77 évesen a koronavírus miatt is veszélyeztetett korosztályba került, ám nem hajlandó ezen rágódni.

Kóbor Jánosban a családja tartja a lelket
Fotó: ripost.hu – mediaworks

„Nehezen viselem a bezártságot, de igyekszem nem arra gondolni, hogy mit nem lehet most megtenni. Örülök annak, amim van, és sok vitamint szedek, ezzel védekezem a koronavírus ellen” – magyarázta az énekes, aki a karácsonyt is szerettei körében fogja ünnepelni és gyertyát gyújt majd megboldogult barátai emlékére.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Megjelent az Omega új lemeze

A Testamentum az utolsó album, amelyen a novemberben elhunyt Benkő László játszik, de már nem foghatott a kezébe. „Ezt nagyon meredeken intézte az élet. A lemez megjelenésének időpontját már jó ideje kitűztük, de Laci és Misi halála mindannyiunkat sokkolt és megfontolásra késztet. A koronavírus szörnyű dolog, de most időt ad nekünk gondolkodni, mi legyen az Omegával” – mondta korábban Kóbor János.

Az Omega végakarata

Gyászol az Omega. A „fekete november” kíméletlen tarolásának eredményeként Magyarország legrégebben működő formációja egy hónapon belül két zenekari tagot is elveszített. Benkő László alapító-billentyűhangszeres mellett a már korábban kilépett, meghatározó zeneszerző-basszusgitáros is az égi zenekarba igazolt. Miután Mihály Tamás negyvenhat esztendőn keresztül küzdött az élcsapat soraiban, nyugodtan kijelenthető, hogy „örök omegás” volt. Akárcsak Benkő László. A négy (!) esztendeig készült végrendelet jótékony hatásait az előrement régi társak már nem élvezhették.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.