Klicsko, Mayweather és Ali lánya is bekerül a Hírességek Csarnokába

Floyd Mayweather Jr., Volodimir Klicsko és Laila Ali is bekerül jövőre az Ökölvívó Hírességek Csarnokába.

Forrás: MTI2020. 12. 16. 15:37
null
Mayweather az amatőrök között hat vereség mellett 84 győzelmet aratott Forrás: Filckr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2021-es névsort kedden este jelentették be és az illetékesek, akik azt is közölték, hogy az ünnepélyes beiktatási ceremóniára június 13-án kerül majd sor. Akkor nem csupán a jövő évi, hanem az idei választottakat is ünneplik majd, mivel a koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem tudták megtartani az eseményt. A lista „húzónevének” egyértelműen Mayweather, Klicsko és a legendás Muhammad Ali lánya számít.

A Michigan állambeli Grand Rapidsban, 1977-ben született Mayweather az amatőrök között hat vereség mellett 84 győzelmet aratott és a számára bronzéremmel zárult 1996-os atlantai olimpiát követően lépett a profik táborába. A hivatásosoknál egyedülálló karriert ért el, öt súlycsoportban nyert világbajnoki címet és 2017-ben veretlenül, 50 győzelemmel vonult vissza.

Mayweather az amatőrök között hat vereség mellett 84 győzelmet aratott
Fotó: Filckr

A fiatalabbik Klicsko-fivér bátyját, Vitalijt követi a Hírességek Csarnokába is. A 44 éves Volodimir Atlantában olimpiai bajnok lett szupernehézsúlyban, majd profinak állt és nehézsúlyban minden címet begyűjtött. A mai napig ő a kategória leghosszabb ideig (12 év és 2 nap) regnáló világbajnoka.

Laila Ali szintén veretlenül, 24 győztes profi meccs után vonult vissza, nagyközép- és félnehézsúlyban volt világbajnok.

Az új tagokról minden évben az Ökölvívó Szakírók Szövetségének tagjai és egy a sportág történetével foglalkozó szakemberekből álló testület dönt.

bikinire vetkőzve sportágat váltott Dubajban + videó!

Ha már ott volt a dubaji tenisztornán, Babos Tímea ott is maradt kicsit lazítani a Perzsa-öböl partján, és a világ első hétcsillagos szállodája, a Burdzs al-Arab előtt sportágat váltott, kipróbálta a flyboardot.

Babos Tímeának sajnos a múlt héten kevés sikerélményt hozott a százezer dollár (29,8 millió forint) összdíjazású kemény pályás dubaji tenisztorna. A világranglistán 115. magyar játékos egyesben a 16 közé jutásért három szettben kikapott a kínai Vang Hszi-jütől (123.), s ugyan párosban Kristina Mladenoviccsal az oldalán a nyitó körben nyert, az első helyen kiemelt magyar, francia kettős könnyedén vert egy grúz, brit duót, a negyeddöntőben Mladenovic sérülése miatt nem tudtak pályára lépni. A francia játékos előzőleg az egyes második fordulójában sérült meg.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.