Koncz Gábor életművét bemutató kiállítás nyílik Mohorán

A rendezvény egyben a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész születésnapi köszöntése is lesz.

Forrás: MTI2021. 07. 08. 9:41
KONCZ Gbor
Budapest, 2020. október 27. Koncz Gábor színművész a Köszönjük! című előadáson az Újszínházban 2020. október 27-én. A társulat a gálaműsorral köszönte meg mindazok helytállását, akik a koronavírus-járvány idején erőn felül dolgoznak. Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koncz Gábor életművét bemutató kiállítás nyílik csütörtökön Mohorán a Tolnay Klári Emlékházban; a rendezvény egyben a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész születésnapi köszöntése is lesz – tájékoztatta az MTI-t a Nógrád megyei emlékház vezetője.

Balla István felidézte, hogy Koncz Gábor 1938. július 8-án született Mezőkeresztesen. Mint elmondta, a Koncz Gábor 83 éve nyeregben című kiállításon bemutatják a mezőkeresztesi emlékeket, fotók idézik meg a művész gyerekkorát és családját, de kiállítanak régi képeslapokat, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település régi címerét is. Újabb felvételeken feltűnnek Koncz Gábor gyermekei és unokái is, de kiállítják a művész díjait is.

Koncz Gábor színművész a Köszönjük! című előadáson az Újszínházban 2020. október 27-én. A társulat a gálaműsorral köszönte meg mindazok helytállását, akik a koronavírus-járvány idején erőn felül dolgoznak.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az első teremben a színész híresebb filmszerepeit mutatják be plakátokon és fotókon: a Gyula vitéz télen-nyáron, a Magyarok és A dunai hajós című alkotásokat vagy A névtelen vár című sorozatot.

A másik teremben Koncz Gábor színházi munkásságát dolgozzák fel színészként, rendezőként. Közös fényképeken látható Koncz Gábor Gobbi Hildával, Ruttkai Évával, Papp Verával, Páger Antallal és Nagy Annával is.

Bemutatják a kiállításon A névtelen várban használt ládikát, amelyben a trónörökös lány iratait mentették, a személyes tárgyak között Koncz Gábor csizmáját, ruháit, korcsolyáját, kalapját, pásztorbotját és nyergét is láthatja a közönség.

Mint Balla István elmondta, Koncz Gábor életét gyerekkorától végigkíséri a lovak szeretete, ami visszaköszön a fényképeken is.

A színművész, aki a Halhatatlanok Társulata, a Soproni Petőfi Színház és a Turay Ida Színház örökös tagja, maga is beszél majd az ünnepségen életéről, és ő mutatja be a kiállított tárgyakat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.