Magyar sztárok, akik egykoron drogfüggőségtől szenvedtek

A drogfüggőség problémáiba ezek a magyar sztárok is belefutottak, őket mutatjuk most be.

Forrás: origo.hu2020. 10. 11. 15:00
Majka; Majoros Pter; Curtis; Szki Attila
Velence, 2015. július 17. Majka (Majoros Péter) és Curtis (Széki Attila) lép fel a 40. alkalommal megrendezett Egyetemisták és Fõiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Velencén 2015. július 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly vonult elvonóra Curtis, aki akkor nyíltan vállalta, hogy egyedül nem képes megküzdeni a drogproblémáival. A rapper a napokban azt is elárulta, hogy nagyjából 100 millió forintot költött a szerekre, de az elvonókúra óta tiszta, nem fogyaszt semmi ilyesmit. Laky Zsuzsi férje tinédzserként, édesapja halála után kapott rá a drogokra, főleg heroint fogyasztott, de függő volt Kucsera Gábor és Bérczesi Robi is. Jöjjenek a magyar sztárok, akik egykoron rendesen megszenvedtek a függőségeikkel.

Curtis

A rapper a napokban Hajdú Péter új műsorában, – ahol magyar sztárokkal beszélget a műsorveztő – idézte fel élete egyik legnehezebb szakaszát. A Life TV-n elmesélte, hogy olykor napokig nem ment haza, több mint 100 millió forintot költött különböző tudatmódosítókra, és a végére olyan kemény szerekhez is nyúlt, mint a crack, ami azt jelenti, hogy nemcsak szívott, lőtte is magát.

Nemcsak anyagilag viselte meg ez az időszak, a kapcsolatai is tönkrementek. Három éve villanyoszlopnak ütközött, a szervezetében pedig drogot is találtak, és 2014 augusztusában exe beszélt arról, hogy Curtis megverte. Akkor azt írta, hogy ő is elítéli, amit tett, és sajnálja. 2018 nyarán Majka árulta el a nyilvánosság előtt, hogy zenésztársának komoly drogproblémái vannak, ezért megszakítja vele a közös munkát. Bár többször tűnt úgy, hogy jól van, sorra mondta le fellépéseit, sokszor várták hiába a rajongók – végül ő maga jelentette be közösségi oldalán, hogy elvonóra megy, segítséget kér a leszokáshoz.

Fotó: MTI/ Kovács Tamás

Molnár Tamás

Az énekes élete ma boldog és kiegyensúlyozott: megtalálta párját Cinthya Dictator személyében, a Jetlag nevű formációja sikeres, de pár éve még a drog és az alkohol rabjaként élt. „Furcsa drog az alkohol, mert amellett, hogy őrült dolgokra veszi rá az embert, szerencsére másnapra feledteti is. Így azokra nem emlékszem, mint ahogy az ilyen szempontból aktív tíz évem felére sem. Ám azóta no pia, no drog, ezért az elmúlt három évben, amióta tiszta vagyok, egy csomó olyan dolog beugrott, amit akkor műveltem” – árulta el nemrég.

Fotó: MTI/Komka Péter

Kucsera Gábor

A sportoló az újonnan indított vlogjukban, az Apák a pácban második részében árulta el, hogy élete legnagyobb hibájaként tekint a kokainra. Akkoriban nagyon rossz volt a kapcsolata párjával, Tápai Szabinával, és a sportban sem voltak meg a sikerei, ezért fordult a droghoz egy buliban.

„Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierem végét jelentette volna. A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni.

Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam. Megbántottam a családomat is, tőlük is elnézést kérek” – mondta 2015-ben.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Bérczesi Robi

A Hiperkarma frontembere a nyugtatókra akkor szokott rá, amikor leszerelték a katonaságtól, azt követően pedig jött a fű, az LSD, a speed, a kokain, a gyógyszerek és az alkohol. „Egy idő után már a fű nem tudta azt a hatást biztosítani, amit akartam, úgyhogy begyorsítottam speeddel, amitől viszont nem tudtam elaludni. Ha arra rászokik az ember, sokak nem tudnak leállni, és utána minden mást is ki akarnak próbálni” – mondta pár éve, mikor azt is bevallotta, hogy 15 évig használt különböző szereket.

Két év alatt elment az összes pénz, ugyanis átváltottam a kokainra. Valami hihetetlen euforikus élményt nyújtott, és mivel egy gramm kokain 15 ezer forintba kerül, gyorsan fogyott a több tízmilliós örökség. Ráadásul nekem ebből két gramm fedezte a napi adagomat„ – mesélte.

Fotó: Facebook

Zámbó Krisztián

Apja halála után Zámbó Krisztián barátokra, italra, bulikra, drogokra kezdte el szórni a milliókat. ”Persze mindent ki lehet próbálni, csak az a fontos, hogy az ember tudja, hol a határ. Mert, ha nem tudod, hol a határ, akkor az az életedbe kerülhet.A drogok esetében az életeddel játszol.Azt bevallom, hogy ecstasyval, speeddel meg kokainnal próbálkoztam. De heroinnal én soha, én nem lőttem magam, ilyeneket soha ki sem próbáltam„ – írta könyvében.

Fotó: MTI/Nándorfi Máté

Szabó Győző

Tíz éven át használt drogokat Szabó Győző, akinek nemcsak karrierje, de az élete is majdnem ráment a függőségre.

Többször próbáltam letenni, aztán jött az elvonókúra, e nélkül nem sok esélyt adtam volna magamnak.Ha akkor nincs a doktor úr, akit én csak Morpheusnak nevezek, és nem vágnak be a hetes pszichiátriára – mert tegyük hozzá, nem magamtól mentem –, akkor már valószínűleg nem élnék” – mesélte 2012-ben.

A teljes cikket a magyar sztárok függőségéről az alábbi linkre kattintva érhetik el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.