Májusban kerül be Kobe Bryant a Hírességek Csarnokába

Ekkor rendezik a kosárlabdázó Hírességek Csarnokának idén augusztusról elhalasztott beiktató ünnepségét.

Forrás: MTI2020. 11. 29. 15:31
Bryant, Kobe
Kobe Bryant január 26-án, 41 éves korában hunyt el Fotó: Jerome Favre Forrás: MTI/EPA/Jerome Favre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő májusban rendezik a kosárlabdázó Hírességek Csarnokának idén augusztusról elhalasztott beiktató ünnepségét az amerikai Springfieldben. A januárban elhunyt Kobe Bryant is ekkor kerül be a Hall of Fame-be.

A ceremóniát a koronavírus-járvány miatt nem tudták lebonyolítani az eredetileg kitűzött időpontban.

Az idei beválasztottak névsorát április elején jelentették be, és ahogy az várható volt, minden idők egyik legerősebb „osztálya” lett a 2020-as. Bekerült ugyanis három szupersztár, Bryant mellett Tim Duncan és Kevin Garnett is. Ők legkorábban most juthattak be, mivel legalább négy évnek el kell telnie a visszavonulásuk és a felvételük között.

Kobe Bryant január 26-án, 41 éves korában hunyt el
Fotó: MTI/EPA/Jerome Favre

Bryant, a Los Angles Lakers ötszörös NBA-bajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes legendája már nem élhette meg ezt a megtiszteltetést, mivel január végén, 41 évesen helikopter-szerencsétlenségben elhunyt.

Bajnoki címmel tisztelgett a Lakers Kobe Bryant emléke előtt

Megjárta a mennyet és a poklot. Sokszor mondogatjuk, de Los Angelesben most tényleg úgy érezhetik, 2020-ban mindkét végletet megélték. Januárban tragikus körülmények között halt meg a Lakers legendája, Kobe Bryant. Fájdalmasan korán, mindössze 41 éves korában vitte el egy értelmetlen helikopterbaleset. Legutóbb az ő vezetésével nyerte meg az NBA-t a liga történetének egyik legjobb csapata. 2010-ben Bryant volt az ősi rivális Boston Celtics elleni győztes döntő MVP-je. Az elvesztése sokaknak maga volt a pokol.

De még mindig 2020-ban mennyei siker is érte a Los Angeles-ieket. Tíz év után először nyerte meg az NBA-t a Lakers, miután a döntő hatodik meccsén 106-93-ra legyőzte a Miami Heatet magyar idő szerint ma hajnalban a floridai „buborékban”. Ezúttal nem hagyott sok kérdést a Lakers, amely már korábban is lezárhatta volna a párharcot, hiszen 3-1-re vezetett a negyedik győzelemig tartó fináléban, de a pénteki meccset elrontotta, szoros csatában 111-108-ra kikapott a Heattől.

Az október 12-ei meccsen viszont sima győzelmet aratott a Lakares, amely végig dominált, lényegében csak 17-16-ig volt szoros az állás, de már az első negyed végén nyolc pont volt a Los Angeles-i előny. A második negyedben tulajdonképpen el is dőlt minden, a nagyszünetre már 28 pontos fórral vonult a Lakers. Remekül védekezett a csapat, teljesen megfojtotta a Miami támadójátékát. Csak az utolsó negyedre engedtek ki az arany-lilák, és ez kellett ahhoz, hogy ne legyen döntőhöz méltatlanul nagy a különbség a két csapat között, az erejével elkészült Heat tizenhárom pontos vereségre kozmetikázta az eredményt.

LeBron James volt a Lakers legjobbja, aki 28 pontjával, 14 lepattanójával és tíz gólpasszával kiemelkedett a mezőnyből, de a 19-19 pontig jutó Anthony Davis és Rajon Rondo is kitett magáért. A Miami legjobbja a 25 pontos Bam Adebayo volt, de Jimmy Butler nem tudta hozni azt a formáját, amivel korábban két meccset is meg tudott nyerni a csapata. Jamest választották meg a döntő MVP-jének, amivel történelmet írt: ő lett az első az NBA-ben, aki három különböző klub játékosaként is a finálé legértékesebb játékosa lett. Korábban a most legyőzött Heattel, a Cleveland Cavaliersszel is MVP volt, idén negyedszer kapta meg a díjat. Nála többször csak egyvalaki vette át az elismerést: Michael Jordan hatszor.

A Lakers a 17. bajnoki címét szerezte meg, amivel beérte a Boston Celticset, így a két klub holtversenyben az NBA legsikeresebb csapata.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.