Manuel Neuer beállította a legendás Sepp Maier rekordját

Manuel Neuer 95. alkalommal védte szombat este a német labdarúgó-válogatott kapuját, ezzel a kapusok tekintetében beállította a legendás Sepp Maier nemzeti rekordját.

Forrás: nemzetisport.hu2020. 11. 15. 13:15
Neuer, Manuel
Frankfurt, 2019. november 18. Manuel Neuer német kapus a válogatott edzésén Frankfurtban 2019. november 18-án. Németország Észak-Írország ellen játszik a 2020-as Európa-bajnokság selejtezõjében november 19-én. MTI/EPA/Armando Babani Fotó: Armando Babani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manuel Neuer 95. alkalommal védte szombat este a német labdarúgó-válogatott kapuját, ezzel a kapusok tekintetében beállította a legendás Sepp Maier nemzeti rekordját.

A csúcsbeállításra az ukránok ellen 3–1-re megnyert lipcsei Nemzetek Ligája-mérkőzésen került sor.

– Természetesen sokat jelent ez nekem – mondta a Bayern München 34 éves kapusa, aki a Maier által 41 éve tartott rekordot állította most be. – Sepp Maier jó barátom és kapuskollégám, így nagy megtiszteltetés, hogy most együtt állunk az örökranglista élén.

Manuel Neuer német kapus a válogatott edzésén
Fotó: MTI/EPA/Armando Babani

A világbajnok Neuer már kedden, a spanyolok elleni sevillai találkozón megdöntheti a csúcsot, s minden idők legtöbb német válogatottsággal rendelkező kapusa lehet.

A játékos 2009. június 2-án, az Egyesült Arab Emírségek ellen (7–2) mutatkozott be a német válogatottban. Sepp Maier 1966 és 1979 között gyűjtötte össze 95 válogatottságát.

Lewandowski, Neuer vagy De Bruyne lehet az év játékosa

Aranylabdás biztosan nem lesz idén miután a France Football a koronavírus-járványra hivatkozva 2020-ban nem adja át a díjat. Ugyanakkor az UEFA az eredeti tervek szerint megválasztja az év játékosát, amelynek a legnagyobb esélyese a Bayern München lengyel csatára, akitől az idei teljesítménye alapján az Aranylabdát sem sokan sajnálnák.

Lewandowski vezére volt a bajor sztárcsapatnak, amely 2020-ban triplázott, azaz a Bundesligát, a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Mindhárom sorozatnak ő volt a gólkirálya, a BL-ben tizenötször volt eredményes, összességében pedig 55-ször talált be a kapuba a 2019–2020-as idényben. Az új bajnokságot is pazar formában kezdte: múlt héten a Bayern Schalke elleni 8-0-s győzelméből góllal és két gólpasszal vette ki a részét – utóbbiból az egyik hihetetlenül látványos volt.

Rajta kívül a bajorok kapusa, Manuel Neuer, illetve a Manchester City középpályása, maradt a három főre szűkített listán. Előbbi a sorozatos sérülései után újra világklasszis teljesítményt nyújtott a német klubban, utóbbi pedig beállította Thierry Henry gólpasszrekordját a Premier League-ben azzal, hogy hússzor szolgálta ki társait a gólszerzésben.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.