Márton Anita szeretné, ha kislánya is atletizálna

Az M2 Matricák – Gyerekjáték című műsora is olimpiai lázban ég. Az ötkarikás játékok ideje alatt hétvégégente reggel jelentkező adásaikban hazánk egy-egy ismert sportolójával lehet megismerkedni. Elsőként Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő avatta be sportága titkaiba a nézőket.

Forrás: MTVA2021. 07. 24. 15:44
MÁRTON Anita
Márton Anita 11 éves korában kezdett el dobóedzésekre járni Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márton Anita 11 éves korában kezdett el dobóedzésekre járni, húsz éves pályafutása alatt pedig közel 48 országban járt. Itthon Székesfehérvár a kedvenc versenyhelyszíne – mesélte mindezt az olimpikon az M2 Matricák – Gyerekjáték című műsorában.

A sportoló – aki 2016-ban 19.87 méteres országos csúccsal a harmadik helyen végzett a riói olimpia női súlylökésében – megismertette a nézőket az atlétika e szakágának szabályaival, technikájával, sőt, a műsorvezető, Hnatyszyn Vanda maga is kipróbálta a súlylökést. „Nagyon fontos egy gyereknek, hogy sportoljon valamit és nagyon szuper lenne, ha az atlétikát, a súlylökést választaná” – vallotta be az olimpikon annak kapcsán, hogy szeretné-e ha kislánya a nyomdokaiba lépne.

Márton Anita 11 éves korában kezdett el dobóedzésekre járni
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A M2 gyerekcsatorna sportágakat és sportolókat bemutató sorozata az olimpia ideje alatt szombaton és vasárnap is jelentkezik. A délelőtt 8.20-kor kezdődő Gyerekjáték adásaiban több sportolóval is megismerkedhetnek a gyerkőcök. Július 25-én Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes cselgáncsozó mutatja be sportágát. Július 31-én Pétervári Molnár Bendegúz az evezés rejtelmeibe avatja be a nézőket, majd augusztus 1-jén Péni István sportlövő mutatkozik be. A műsor olimpiai adásait augusztus 7-én Gangl Edina vízilabdázó, illetve augusztus 8-án vasárnap vízilabdázó zárja.

A Márton Anitával készült adás IDE kattintva nézhető újra.

Papadimitriu Athina: Nem akartam színésznő lenni!

Rendező édesapja kicsi gyerekkora óta primadonnát akart belőle faragni, éppen ezért egyáltalán nem vonzotta a színészmesterség. Középiskolás korában azonban egy katartikus erejű előadás megváltoztatta Papadimitriu Athina hozzáállását. Kacskaringós pályaútjáról és magánéletéről is vallott a Jászai Mari-díjas színésznő a Duna World Dokuzóna című műsorában, ami 67. születésnapja alkalmából került adásba.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.