Matthew McConaughey visszatér régi szerepéhez

A színész újra Jake Brigance ügyvéd szerepét játssza a John Grisham új regényéből készülő HBO-sorozatban.

Forrás: MTI2021. 03. 19. 12:03
null
Matthew McConaughey visszatér régi szerepéhez a John Grisham új regényéből készülő sorozatban Fotó: Patrice Ward Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matthew McConaughey újra Jake Brigance ügyvéd szerepét játssza a John Grisham új regényéből, az A Time for Mercy című thrillerből készülő HBO-sorozatban – értesült a The Variety című filmes portál.

A tavaly megjelent regény a nagysikerű Ha ölni kell és a Platánsor című könyvek folytatása. Mindhárom regény központi figurája Jake Brigance ügyvéd.

McConaughey alakította Brigance-t az első regény filmes feldolgozásában, Samuel L. Jackson és Sandra Bullock partnereként. Az 1996-os moziban Brigance egy fekete apát véd, aki megölte a lányát megerőszakoló két fehér férfit.

Az A Time for Mercy-ben Brigance ügyfele egy fiatal férfi, aki megölte az anyja barátját, egy rendőrfőnök-helyettest, aki állítólag erőszakos volt az anyjával, vele és a húgával is.

Matthew McConaughey visszatér régi szerepéhez a John Grisham új regényéből készülő sorozatban
Fotó: Flickr

A The Varietynek nyilatkozó forrás szerint a sorozathoz egyelőre nem szerződtetek forgatókönyvírót. A Warner Bros. Television közreműködésével készülő széria vezető producere Lorenzo Di Bonaventura lesz.

Az Oscar-díjas McConaughey nem ismeretlen az HBO közönsége számára: A törvény nevében című sorozat első évadában nyújtott alakításáért Emmy-díjra is jelölték.

Az 1989-ben megjelent Ha ölni kell volt Grisham első regénye, de nem az első könyve, amelyet megfilmesítettek, az ugyanis A cég volt Tom Cruise főszereplésével. Az amerikai regényírónak azóta csaknem tucatnyi munkáját filmesítették meg, köztük A Pelikán ügyiratot, Az ítélet eladót és a Siralomházat.

Idris Elba westernhőseként érkezik következő filmjében

Magyar felirattal is debütált a Városi cowboy előzetese: az Idris Elba nevével fémjelzett modern western a Netflixre érkezik április 2-án.

Miközben egy problémás tini (Caleb McLaughlin) Észak-Philadelphiában tölti a nyarat, választania kell a bűnözés és elhidegült apja (Idris Elba) életteli, városi cowboyok által lakott közössége között – áll a film hivatalos szinopszisában.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.