Meghalt Olympia Dukakis Oscar-díjas színésznő

A színésznő halálának okát nem közölték, de családja szerint már hónapok óta romlott az egészsége.

Forrás: MTI2021. 05. 03. 11:41
null
A Holdkórosok című filmben nyújtott alakításáért kapott Oscar-díjat Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt Olympia Dukakis, aki 1988-ben kapta meg az amerikai filmakadémia Oscar-díját a Holdkórosok című filmben nyújtott alakításáért.

New York-i otthonában hunyt el szombat reggel, 89 éves korában – jelentette be ügynöke, Allison Levy. A színésznő halálának okát nem közölték, de családja szerint már hónapok óta romlott az egészsége.

A Holdkórosok című filmben Dukakis Cher anyját alakította, és elnyerte érte a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját, Cher pedig a legjobb színésznő díját kapta alakításáért a filmakadémiától.

Olympia Dukakis 1988-at Dukakis-évnek nevezte, mivel unokatestvérét, Michael Dukakist abban az évben a Demokrata Párt jelöltjévé választották az amerikai elnökválasztáson. 1989 azonban keserű év volt számára, mert Oscar-díját ellopták New Jersey-i otthonából.

A görög bevándorlók gyermeként született Olympia Dukakis mindig színésznő akart lenni, de szülei valami gyakorlatiasabb foglalkozást akartak számára, ezért a Bostoni Egyetemen gyógytornászként végzett, majd számos helyi kórházban dolgozott.

A Holdkórosok című filmben nyújtott alakításáért kapott Oscar-díjat
Fotó: Flickr

A színészet iránti vágya azonban győzött, és beiratkozott a Bostoni Egyetemre dráma szakra. A Broadwayn 30 évesen debütált, és több mint 130 off-Broadway produkcióban szerepelt.

A moziközönség azonban csak Oscar-díja után fedezte fel magának. A Holdkórosok sikere után számos népszerű produkcióban tűnt fel: játszott többek között az Acélmagnóliákban (1989), a Drága papában (1989), a Nicsak, ki beszélben (1989), az Özvegyek klubjában (1993) és a Csendszimfóniában (1995).

Még 2019-ben is forgatott, televíziós minisorozatokban játszott, de mindig azt vallotta, hogy a színház volt az első szerelme.

Elhunyt a hollywoodi színészlegenda, Kirk Douglas özvegye

Százkét éves korában elhunyt Anne Douglas, a hollywoodi színészlegenda, Kirk Douglas özvegye.

A német származású színésznő, producer és filantróp, lánykori nevén Hannelore Marx, békésen halt meg csütörtökön Beverly Hills-i otthonában.

Kirk Douglas tavaly februárban hunyt el 103 éves korában. 1954-ben házasodtak össze, és együtt élték le az életüket.

„A legjobbat hozza ki belőlünk, különösen apámból. Anne támogatása nélkül sohasem futott volna be ilyen pályát” – búcsúzott tőle Michael Douglas hollywoodi színész, Anne Douglas mostohafia.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.