Meghan Markle nem utazik el Fülöp herceg temetésére

A királyi család szóvivője megerősítette, hogy egy hét múlva, a windsori kastélyban lesz Fülöp búcsúztatása.

Forrás: origo.hu2021. 04. 11. 13:27
null
Meghan Markle nem lesz ott Fülöp herceg temetésén Forrás: origo.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A királyi család szóvivője megerősítette, hogy egy hét múlva, a windsori kastélyban lesz Fülöp búcsúztatása. A windsori kastélyparkban, a királyi család tagjainak fenntartott Frogmore Gardens temetkezési helyen temetik majd el az edinburghi herceget – írja az Origó.

Meghan Markle nem lesz ott Fülöp herceg temetésén
Fotó: Origo.hu

A Tmz.com információi szerint a herceg egyedül repül majd haza, mert Meghan Markle nem tart vele. A herceg felesége állapotos, és orvosa állítólag nem javasolta az utazást.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatja.

Fülöp herceg sosem kötött csomót a nyelvére

Fülöp herceg jól ismert volt uralkodói körökben némileg szokatlan szókimondó természetéről, amely miatt alighanem gyakran kellemetlen helyzetbe is hozta a Buckingham-palota protokoll-osztályát. A 99 esztendősen tegnap elhunyt edinburghi herceg ritkán kötött csomót a nyelvére, keveset törődött a politikai korrektséggel, és olyan megjegyzéseket is megengedett magának, melyeket a megengedőbbek „aranyköpéseknek”, az érzékenyebbek „rasszista és szexista beszólásoknak” értékeltek. II. Erzsébet férjének halálakor a nemzetközi média ismét csokorba gyűjtötte legfrappánsabb vagy legmeghökkentőbb mondatait, miközben ismét fellángolt a vita arról, hogy szemet lehet-e hunyni az effajta megjegyzések fölött, csak mert egy királyi herceg teszi őket?

Szó se róla, vicceiből olykor sütött némi kolonialista felsőbbrendűség.

– Akkor sikerült elkerülnöd, hogy megegyenek? – kérdezte például 1998-ban egy brit diáktól, aki Pápua Új-Guineában túrázott.

– Úgy nézel ki, mint aki lefeküdni készül! – „bókolt” 2003-ban Olusegun Obasanjo akkori nigériai elnöknek, aki tradicionális köntösben fogadta.

– Ha sokáig maradsz itt, a végén még vágott szemed lesz – viccelődött 1986-ban Kínában tanuló brit diákokkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.