Mégis folytatódhat az Omega fantasztikus története

Kóbor János két hónapja még úgy érezte, hogy az Omegát megölte a koronavírus.

Forrás: Borsonline2021. 01. 12. 10:30
Kbor Jnos
Most úgy tűnik, nem hagyja abba a zenélést a legendás banda Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar rockegyüttes tavaly november 18-án az együttes a legendás billentyűsét, Benkő Lászlót, majd három nappal később a korábban kivált basszusgitárosát, Mihály Tamást veszítette el. A zenekarnak még nem volt ideje felocsúdni a gyászból, mégis hamarosan dönteniük kell: hogy folytatódjon-e az Omega története vagy véget érjen – írja a Bors.

Úgy tűnt a zenekar még a két legenda halála előtt meghozta a fájó döntés, amiről Kóbor János így beszélt novemberben a Ripostnak:

– A sorsunk megpecsételődött, az Omegát végleg megölte a koronavírus. Már nyáron is nagyon tartottam ettől a második hullámtól, sajnos az aggodalmam nem volt alaptalan. A mi esetünkben azért rosszabbak a dolgok, mert egy hatvan­éves zenekarról van szó, bőven hetven év feletti tagokkal.

Ám most, két hónappal a nyilatkozata után mégis megcsillant a remény a folytatásra. A 77 éves énekes először a Fókusz kamerája előtt, el-elcsukló hangon beszélt a folytatás-befejezés nagy dilemmájáról, aminek miértjét a Borsnak részletezte is:

– Ez most nagyon nehéz, és ha van bármi ”szerencse„ is ebben a járvány sújtotta helyzetben, akkor az az, hogy nem rögtön kell erről döntenünk, van egy kis időnk ezt átgondolni. A Benkő Lacival sokat beszélgettünk arról, hogyha bármi történne valamelyikünkkel, attól még szeretnénk, ha az Omega tovább élne – árulta el az énekes, aki kitért arra is, hogy barátja végakaratán kívül az együttesnek egyébként még komoly kötelezettségei vannak.

Most úgy tűnik, nem hagyja abba a zenélést a legendás banda
Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos

– Még teljes volt a csapat, amikor leszerződtünk azokra a koncertekre, amiket a járvány miatt el kellett halasztanunk. Azóta ketten távoztak, ami ma is felfoghatatlan, de ott van a mi hű közönségünk, akiket nem akarnánk cserbenhagyni. Azt gondolom, ha ők még úgy akarják és szükségük van ránk, nem dönthetünk negatív irányba és így a barátaink emlékét is továbbvisszük és éltetjük – jelentette ki Kóbor, akinek szavaiból egyértelműen kicseng, hogy ő a lelke mélyén a folytatásra vágyik, s nincs ezzel egyedül, Benkő László fia is az Omega tovább működését támogatja.

– Tudom, hogy édesapám azt akarná, hogy az Omega tovább működjön, ameddig csak lehet. Az ő mottójuk ugyanis az „életfogytig rock’n’roll”! Az Omega egy ország zenekara, amit nem lehet csak úgy befejezni, főleg ha még vannak akiknek a lelkében ott van az erő és vinnék tovább a dalokat, az emlékeket – vélekedett Benkő Balázs, aki bár tudja, nem mindenki gondolkodik ugyanúgy a folytatásról, ő szeretné, ha édesapja kívánsága teljesülne, s a tiszteletére még csápolhatna nagykoncerten.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Marton Éva: A hang központját megtalálni a legnehezebb

Christoph von Dohnányi 1972-ben hívta a frankfurti operába; zsebében 50 márkával kelt útra, abból 30 márka volt a taxiköltség. Elkezdődött diadalmas nemzetközi pályafutása: a világ legnagyobb operaszínpadain lépett fel a világ legnagyobb operacsillagaival. Marton Éva Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas operaénekesnővel a Szabad Föld készített interjút.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.