Mégis herceg lesz Meghan és Harry kisfiából, Archie-ból

Így az a szabály is vonatkozni fog Archie-ra, hogy engedélyt kell kérnie az uralkodótól a házassághoz.

Forrás: hirado.hu2020. 08. 26. 14:57
Harry herceg; Meghan hercegnõ; Mountbatten-Windsor, Archie Harrison
Fokváros, 2019. szeptember 25. Harry sussexi herceg, Károly brit trónörökös másodszülött fia és felesége, Meghan sussexi hercegnõ a fiukkal az elsõ hivatalos külföldi útjukon Fokvárosban 2019. szeptember 25-én. A május 6-án született gyermek, Archie Harrison Mountbatten-Windsor a hetedik a brit trónutódlási sorban. MTI/EPA/Henk Kruger Fotó: Henk Kruger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Archie herceg. Ideje ízlelgetni a nevet, ugyanis ha a nagypapa, Károly herceg a trónra lép, Meghan hercegné és Harry herceg most 15 hónapos kisfiából automatikusan herceg lesz és a hatodik helyet foglalja majd el a trónöröklési sorban – mondta a királyi család-szakértő az Expressnek.

Archie 18 éves korában azonban maga is eldöntheti, hogy tovább viseli-e az Ő királyi fensége címet, melyet unokatestvérei, György, Sarolta és Lajos jelenleg is magukénak tudnak.

Ez azért is fontos információ, mert ez a változás annak ellenére is végbe megy, hogy a szülők a kisfiuk születésekor nem kérték a címet Archie-nak, de az sem befolyásolja, hogy tavasszal a pár gyakorlatilag kilépett a királyi családból.

Iain MacMarthanne szakértő szerint így azonban az a szabály is vonatkozni fog Archie-ra, ami Vilmos és Katalin gyerekeire is, hogy engedélyt kell kérniük az uralkodótól a házassághoz, mely az utóbbi években már csak formalitás volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.