Megrázó: Károly hercegnek köze lehetett Diana halálához

Károly herceget a rendőrség is kihallgatta még 2005-ben a rejtélyes üzenet miatt.

Forrás: Ripost.hu2021. 06. 29. 9:47
KÁROLY herceg
Jeruzsálem, 2020. március 25. 2020. január 23-án a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet és Emlékmúzeumban készített kép Károly walesi hercegrõl, brit trónörökösrõl. A walesi herceg londoni hivatala március 25-i közleménye szerint Károly brit trónörökös szervezetében is kimutatták a Covid-19 megbetegedést okozó koronavírust. Az udvar szóvivõje közölte, hogy a Károly és felesége, Kamilla cornwalli hercegnõ a királyi család skóciai rezidenciáján, Balmoral kastélyában teljes elkülönítésbe vonult. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megrázó információk kerültek elő a múltból Diana hercegnő halálával kapcsolatban. Egy egykori rendőr elárulta: rejtélyes üzenet miatt hallgatta ki Károly herceget. A Scotland Yard korábbi vezetője, Lord Stevens szerint Diana halála előtt két évvel felkavaró gondolatokat vetett papírra – derül ki a Ripost.hu cikkéből.

Károly walesi herceg Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

A halálos balesetet követő nyomozás során előkerült üzenetről egyértelműen kiderült: a hercegnő írta.

„Az életem jelenlegi időszaka a legveszélyesebb. A férjem balesetet tervez az autómmal. Meghibásodott fék és súlyos fejsérülés ad majd szabad utat neki, hogy feleségül vehesse Tiggyt. Kamilla csak egy csali, ez a férfi a szó minden értelmében kihasznál minket”

– olvasható a rejtélyes üzenetben, amelyet Diana 1995-ben inasának, Paul Burrellnek írt meg, és amelyben a Tiggyként emlegetett nő Vilmos és Harry herceg akkori dadusára utal.

Burrell 2003-ban megjelent könyvében hozta nyilvánosságra a felkavaró sorokat, az eredeti üzenetet pedig a rendőrség rendelkezésére bocsátotta. Akkor azt mondta: „Nem tudom, mi késztethette a hercegnőt ezeknek a soroknak a lejegyzésére”.

Stevens az üzenet kapcsán Károly herceget is behívta kihallgatásra 2005-ben, ám korántsem gyanúsítottként, hanem mint szemtanú.

Mint kiderült, Diana egykori férje semmit sem tudott a rejtélyes üzenetnek még csak a létezéséről sem – ő is a médiából értesült róla.

Az 1997-ben történt megrázó balesetről több konteó is született az évek során, ám a legdurvább talán ez, miszerint a balesetet maga Károly herceg rendezte meg. A nyomozás eredményeit 2006-ban tették közzé – ennek részletei egyértelműen arra utalnak, hogy a tragédiát nem rendezték meg.

Előző cikkünkben arról írtunk, hogy a haragos politikusoknak is közük van Diana halálához. Ha hazája politikusai nem indítanak gyűlöletkampányt ellene, akkor nem lett volna Párizsban aznap.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.