Mégsem baleset okozta Latinovits Zoltán halálát

Már 45 éve, hogy nincs közöttünk. Halálát sokáig balesetnek hitték, ám a legújabb bizonyítékok szerint egész más történt.

Forrás: RIPOST.HU - MEDIAWORKS2021. 07. 02. 22:14
Latinovits Zoltn  1975
Latinovits Zoltán otthonában, 1975-ben Fotó: MTI Rt. Fotszerkesztsg Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Latinovits Zoltán a balatonszemesi vasútállomáson vesztette életét még 1976. június 4-én. Szokása volt, hogy felugrott a mozgó vonatra, sokan azt gondolták, a tragédia történtekor is ezt akarta tenni. Pont emiatt sokáig mindenki úgy tudta, hogy baleset történt, ám testvére, Frenreisz Károly szerint bátyja szándékosan feküdt a vonat alá, öngyilkos lett – olvasható a Ripost cikkében.

Latinovits Zoltán otthonában, 1975-ben
Fotó: MTI

„Pár évvel ezelőtt megkaptam a mozdonyvezető vallomását, amelyben feketén-fehéren az áll, Zoli tárt karokkal állt a síneken, és ő már nem tudta lefékezni a vonatot. Nem tudom, kinek állt érdekében, hogy a jegyzőkönyvet eltüntetve meghamisítsa a valóságot, balesetnek állítva be a történteket. Zoli ugyanis pszichésen rossz állapotban volt. Nem csak a halála előtti időszakban, hanem állandóan. Kezelésekre járt, gyógyszereket szedett, voltak depressziós időszakai, kórházban is kezelték. Egy időre kijött a depresszióból, majd újra elhatalmasodott a betegsége, így telt el és így múlt el az élete” – mondta Frenreisz a Best magazinnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.