Nagy Feró majdnem egész családja átesett a fertőzésen

A zenész a családjával tölti a karácsonyt, nem fél találkozni velük. Náluk ugyanis majdnem mindenki átesett már a koronavírus-fertőzésen – írja a borsonline.hu.

Forrás: borsonline.hu2020. 12. 07. 18:01
NAGY Fer;
Nagy Feró beszédet mond Benkő László búcsúztatásán a Farkasréti temetõben 2020. december 2-án Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Októberben hozta nyilvánosságra a Nagy Feró, hogy ő és a felesége is elkapták a koronavírust, és bár Feró megszenvedte a kórt, mégis viccesen nyilatkozott akkor a Borsnak:

– Már komolyan kezdtem aggódni, hogy mi a bajom, amikor a szűrésen kiderült, hogy koronás vagyok. Hála Istennek csak ez volt a baj, bár azt hittem, valami komoly!

Feró azóta felgyógyult, újra tele van energiákkal és nagyon várja az ünnepeket. Reményei szerint együtt lesz az egész családja szenteste, és bízik abban, hogy nem lesz gond ebből.

Nagy Feró Benkő László búcsúztatásán a Farkasréti temetõben 2020. december 2-án

– A családban rajtam és a feleségemen kívül már három ember is átesett a koronavíruson, és azóta mindenki meggyógyult, nagyjából leküzdöttük a kórt, ezért úgy gondolom, hogy nyugodtan találkozhatunk. Úgy tudom, a vírus után egy pár hónapig védett az ember, ezért nem idegeskedem. De remélem a koronavírus is tudja, hogy védett vagyok – mondta.

A teljes cikk ITT olvasható.

Nézzen körül Nagy Feróval a Műcsarnok beatkorszakos tárlatán

A Műcsarnokban most bemutatott mintegy kétszáz fotó Kőbányai szociológiai írásaiban gyakran felbukkanó „beatünnep” és „beatünnep vége” fogalompárra fókuszál. Megjeleníti a beatnemzedék továbbélését, így a Kőbányai által „magyar Woodstocknak” tartott, május 1-jei tabáni koncertek ünnepi jellegét kidomborító, a zene felszabadító hatását olykor eksztázisban megélő sztárokat és rajongóikat, illetve a beatünnep végét jelző Beatrice-korszak, a csövesjelenség, valamint a korai punk és alternatív klubkoncertek kiábrándultabb világát.

Bár mindkét jelenségnek megvolt a nyugati előzménye, nálunk mégis sajátosan magyar jellegzetességeket öltött, nemcsak külsőségeiben, de abban is, hogy az idősebb generációval szembeni lázadásba a szocialista rendszer ifjúságpolitikájával szembeni elégedetlenség keveredett.

Jóllehet az államhatalom részéről nálunk mindig voltak a popzenének támogatott formái, a beat- és később a rock- és punkkultúra jó része a tűrt és tiltott kategóriák határmezsgyéjén mozgott.

Így volt már az Illés együttes szilenciumra ítélésének idején, és ez a szemlélet lehetetlenítette el a Beatricét, illetve vezetett számos punk- és alternatív koncert (sőt zenekar) betiltásához, egyes előadók bebörtönzéséhez a nyolcvanas években.

Kőbányai felvételei ekként a zenetörténeti dokumentáción túl a késő Kádár-korról is látleletet nyújtanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.