Nyáron megjelenik Prince Welcome 2 America című albuma

Az Oscar-díjas és sokszoros Grammy-díjas zenész, énekes, dalszerző Prince öt éve hunyt el.

Forrás: MTI2021. 04. 09. 14:47
null
Nyáron megjelenik Prince 2010-ben felvett, de eddig ki nem adott Welcome 2 America című albuma Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyáron megjelenik Prince 2010-ben felvett, de eddig ki nem adott Welcome 2 America című albuma – jelentették be Prince hagyatékának gondozói és a Legacy Recordings lemezkiadó.

A július 30-án megjelenő album a közlemény szerint „erőteljes alkotói állásfoglalás, amely dokumentálja Prince aggodalmait, reményeit és elképzeléseit a társadalmi változásokkal kapcsolatban, előrevetíti a politikai megosztottság, a dezinformáció és a faji igazságosságért ismét fellángoló küzdelem korszakát” – idézte a Variety.com.

A Welcome 2 America felvétele után Prince az album nevét viselő koncertkörútra indult Amerikában. A CD-n és bakeliten is megjelenő lemez deluxe kiadása a teljes stúdióalbumot tartalmazza és azt a koncertvideót is mellékelik, amit 2011. április 28-án a kaliforniai Inglewood The Forum arénájában rögzítettek.

A koncerten Prince a New Power Generation együttessel lépett fel. Az egykori felállásban Shelby J., Liv Warfield, Elisa Fiorillo és Morris Hayes mellett két további billentyűs, Renato Neto és Cassandra O'Neal, valamint Ida Nielsen basszusgitáros, John Blackwell dobos és a táncos Maya és Nandy McClean szerepelt a színpadon.

Nyáron megjelenik Prince 2010-ben felvett, de eddig ki nem adott Welcome 2 America című albuma
Fotó: Youtube

A koncerten elhangzott Bob Dylan Make You Feel My Love című száma, és a Roxy Music More Than This című dala is Prince olyan kedvencei mellett, mint a 17 Days, a Controversy, az 1999 vagy a Purple Rain.

Az album igényes deluxe kiadását egy kis méretű, 32 oldalas könyvecske is kíséri, továbbá egy borítéknyi relikviamásolat – plakát, jegy, VIP-meghívó és belépő a kulisszák mögé – is tartozik hozzá.

2010. és 2012. között Prince több mint 80 koncertet adott a Welcome 2 America turnén, de azt sohasem árulta el, hogy miért nem adta ki a lemezt. Az Oscar-díjas és sokszoros Grammy-díjas zenész, énekes, dalszerző Prince öt éve hunyt el.

Életrajzi könyv jelenik meg Aviciiről novemberben

Életrajzi könyv jelenik meg novemberben Aviciiről, a három éve elhunyt világhírű svéd lemezlovasról és producerről – jelentette be szerdán a zenész halála után a szülők által életre hívott Tim Bergling Alapítvány.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.