Online beszélgethetünk az Oscar-díjas Deák Kristóffal

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria STARTart címmel új, havonta jelentkező interaktív online beszélgetéssorozatot indít a művészeti pályák iránt érdeklődő középiskolásoknak és egyetemistáknak, akik őszinte válaszokat szeretnének kapni az itthoni képzésekről vagy a diploma megszerzését követő érvényesülési és elhelyezkedési lehetőségekről – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 24. 11:40
DEÁK Kristóf
Budapest, 2020. augusztus 12. Deák Kristóf rendezõ a Felvétel lesz! címû, a nemzetközi produkciók magyarországi forgatásainak újraindulása alkalmából tartott rendezvényen a 10. születésnapját ünneplõ Origo Filmstúdióban 2020. augusztus 12-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Az idei Oscar-versenybe rekordszámú, 93 filmet neveztek a legjobb nemzetközi film kategóriájában.Első alkalommal, február 24-én Deák Kristóf, a Mindenki című Oscar-díjas rövidfilm, valamint a Foglyok rendezőjét kérdezi majd Kovács Andrea művészeti menedzser, a beszélgetések moderátora. Az érdeklődők megismerhetik a filmes szakma néhány izgalmas kulisszatitkát, a pálya szépségeit és buktatóit.

Deák Kristóf azt is elmeséli majd, hogy miért nem lett végül villamosmérnök. Milyen hasznos vagy éppen teljesen haszontalan tudásokat sajátított el az egyetemi képzés során. Hogyan sikerült megkapnia élete első önálló munkáját. Mi segíti a filmes szakmában való érvényesülést és milyen érzés fiatal filmesként Oscar-díjat nyerni.

Deák Kristóf
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A program a Deák17 Galéria Facebook-oldalán követhető élőben február 24-én délután 5 órakor.

A szervezők mindenkit arra bátorítanak, hogy kapcsolódjanak be, tegyék fel kommentben kérdéseiket, osszák meg saját tapasztalataikat. A meghívott vendégek legjobb tudásuk szerint igyekeznek válaszolni majd minden felmerülő kérdésre.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Oscar-díj: Horvát Lili filmje nem került fel a szűkített listára

A kedd éjjel nyilvánosságra hozott listára, amelyre idén 15 filmet válogattak be, felkerült többek között a Még egy kört mindenkinek című dán film Thomas Vinterberg rendezésében, Agnieszka Holland Sarlatán című cseh filmje, az orosz Dorogije továriscsi, Andrej Koncsalovszkij alkotása, valamint Alexander Nanau Colectiv című román dokumentumfilmje, amely az egész estés dokumentumfilmek szűkített listáján is szerepel. A versenyben maradt nemzetközi filmek között van még a bosnyák, a chilei, a francia, a guatemalai, a hongkongi, az iráni, az elefántcsontparti, a mexikói, a norvég, a tajvani és a tunéziai nevezés.

Az idei Oscar-versenybe rekordszámú, 93 filmet neveztek a legjobb nemzetközi film kategóriájában.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.