Óriási a változás, így néz ki most Som Lajos sírja

Megdöbbentő látvány fogadta a Ripost olvasóját a Farkasréti temetőben! Évekig tartó várakozás után ugyanis teljesen elkészült a 2017 október 30-án elhunyt Som Lajos síremléke.

Forrás: RIPOST.HU2021. 01. 24. 9:47
Som Lajos
Budapest, 2012. november 6. Som Lajos basszusgitáros a 67 éves korában, október 17-én elhunyt Komár László énekes temetésén a budapesti Újköztemetõben 2012. november 6-án. MTI Fotó: Földi Imre Fotó: MTI/Földi Imre

Megdöbbentő látvány fogadta a Ripost olvasóját a Farkasréti temetőben! Évekig tartó várakozás után ugyanis teljesen elkészült a 2017 október 30-án elhunyt Som Lajos síremléke.

Egyszerű, fekete gránitból készült el a több mint három éve elhunyt Som Lajos új sírköve, mégis letisztult, elegáns látványt nyújt a Farkasréti temetőben. Egy basszusgitár és egy idézet is díszíti.

A Piramis együttes alapítójának méltó emlékhelyére a Ripost egyik olvasója lett figyelmes néhány nappal ezelőtt, miközben épp egyik elhunyt rokonának sírjára vitt friss virágot és néhány mécsest. Akkor még hó borította a sírkertet.

Som Lajos basszus gitáros
Fotó: MTI/Földi Imre

„Mindig is nagy tisztelője voltam Som Lajosnak, nagyon szerettem a zenéjét, emlékszem, mélyen megrendültem, amikor 2017-ben értesültem a halálhíréről. Néhány napja jártam kint a Farkasréti temetőben, egy fogcsikorgatóan hideg reggelen. Bevallom, kicsit eltévedtem, bolyongtam, ekkor találtam magam szemben Som művész úr síremlékével, ami rám újdonságként hatott. Mindenesetre nagyon örülök, hogy elkészült” – mesélte lapunknak olvasónk, Katalin, aki néhány képet is készített a sírkőről.

Ezt követően megkerestük a legendás zenész első feleségét Karda Beát, akitől Somnak egy lánya is született, Nikolett. Bea arra kért minket, hívjuk inkább Som édesanyját, Margit nénit.

„Köszönöm a megkeresést, de úgy vélem, ebben a kérdésben nem én vagyok a legkompetensebb személy. Keressétek Lajos édesanyját, a 91 éves Margit nénit” – tanácsolta az énekesnő.

Természetesen azonnal megkerestük Margit nénit, aki még mindig nem tette félre azokat a sérelmeket, amik a fia halála után érték. Akkor ugyanis két táborra szakadt a gyászoló család. Margit néni azt szerette volna, ha Somot a családi sírba temetik az Új Köztemetőbe. A basszusgitáros utolsó feleségének, Erzsikének ellenben más elképzelései voltak, mindenképp azt akarta, hogy volt férjét a Farkasréti temetőben helyezzék örök nyugalomra. Végül az ő akarta érvényesült, amibe Margit néni a mai napig nem tudott belenyugodni.

„Szívem szerint még most is a két kezemmel kaparnám ki a hamvait és vinném át az Új Köztemetőben lévő családi sírba” – nyilatkozta lapunknak még 2018 szeptemberében.

Mostani megkeresésünkre pedig csak ennyit felelt:

„Elnézést, de én ezzel a témával kapcsolatban egyáltalán nem szeretnék nyilatkozni” – jelentette ki határozottan.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.